image-6
Lektorstudentene

Hvilke forsikringer trenger studenten?

Har du barn som skal studere, eller er du student selv? Se Storebrands anbefalinger for forsikringer til unge studenter.
AVRedaksjonen
14. juni, 2021
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

Det kan være vanskelig å vite hvilke forsikringer man trenger, og som student tar man ofte det første skrittet inn i en voksens verden. Studenten er usikker på hvilke forsikringer man bør ha, hvilke forsikringer man har fra før via sine foreldre – og hva man trenger i tillegg.

Studenten er ofte dekket av innboforsikring om barnet fortsatt bor hjemme/tilhører husstanden. Men dersom studenten har meldt adresseendring i folkeregisteret, dekkes ikke studenten av foreldrenes innboforsikring mer.

For en vanlig reiseforsikring er barnet dekket av foreldrenes frem til første hovedforfall etter at barnet har fylt 20 år. Da er det en forutsetning at barnet bor på samme folkeregistrerte adresse som foreldrene.

Studentpakken har gode forsikringsdekninger

Studentpakken til Lektorlagets medlemmer hjelper deg godt på vei med gode dekninger. Ved kjøp av studentforsikring har man følgende forsikringer:

  • Innboforsikring inntil 500.000 kr.
  • Reiseforsikring inntil 60 dager
  • Ulykkesdekning som gjelder hele døgnet, hjemme, på jobb og studiested. Ulykke dekker utbetaling på inntil 500.000 kroner dersom studenten blir varig medisinsk invalid.

Bør en student tenke på noe mer?

En av de største verdiene for en student i 20-årene, er den fremtidige arbeidsinntekten.

Studentpakken er en god start, men som ung student er det også viktig å reflektere over at man blir tilnærmet minstepensjonist dersom man blir ufør.

I den kollektive avtalen med Storebrand kan studenten blant annet forsikre seg for uførhet ved en engangsutbetaling på 12 G, 22 G eller 30 G (Uførekapital) eller en utbetaling på 1 G eller 2 G (Tidsbegrenset Uførerente), som er utbetalinger man kan få i inntil 4 år.

Er man ung og frisk, er uføreforsikring billig, og en viktig forsikring for å dekke opp noe av inntektsbortfallet man kan stå ovenfor.

Storebrand er Norsk Lektorlags forsikringspartner gjennom Akademikerne Pluss.

se mer innhold fra kategorien

Lektorstudentene

Flere artikler du kanskje er interessert i

Lektorstudentene
Lærerpraksis: Hvor trykker skoen?
Lektorstudentenes nestleder Natalie Woldengen holdt innlegg om praksis på NFLPs erfaringskonferanse. – Vi studenter må blant annet få mer praksis i starten av studieløpet, sier hun.
Lektorstudentene
Spar penger på medlemsfordeler til studiestart
Vi har samlet medlemsfordelene som både gjør deg klar til studiestart og gir deg mest ut av studiene.
Nyheter
Veiledning er gull for nyansatte lektorer
Som nyutdannet og nyansatt lektor anbefaler Anne Marie Brunborg å starte i jobb på våren hvis man har mulighet. – Jeg har fått en myk start og blitt møtt på en forståelsesfull måte, sier hun.