image-1
Lønn

Hovedoppgjøret 2018 i Oslo kommune er i gang

Norsk Lektorlag og Akademikerne krever kollektive lokale lønnsforhandlinger i Oslo.
AVRedaksjonen
11. april, 2018
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

– Oslo kommunes lønnssystem er umoderne og lite produktivt. Norsk Lektorlag krever at våre medlemmer skal omfattes av et lønnssystem med kollektive lokale forhandlinger også i Oslo kommune, sier forhandlingsansvarlig for Norsk Lektorlag i Oslo kommune, Tonje Leborg.

En fersk rapport fra Samfunnsøkonomisk Analyse, bestilt av Akademikerne, peker på at deler kommunen sliter med å beholde viktig kompetanse som er bygd opp i kommunen over tid.

– Byrådet i Oslo har en ambisjon om å bli verdens «smarteste» by. Dette målet vil de aldri nå så lenge de beholder Norges mest gammeldagse lønnssystem. Vi forventer en solid reallønnsvekst for alle våre medlemmer, etter flere moderate år. Når Norge går bedre, skal det også gjenspeiles i oppgjøret, sier leder av Akademikerne i Oslo kommune Erik Graff.

-Innføringen av kompetansekrav for undervisning og strengere inntakskrav til lektor- og lærerutdanningen er prisverdige og nødvendige tiltak. Skolesektoren må imidlertid tilby konkurransedyktig lønn om den skal klare å tiltrekke seg kompetente og faglig sterke ansatte, sier generalsekretær og forhandlingsansvarlig i Norsk Lektorlag, Otto Kristiansen.

Overheng og glidning (ettervirkning av fjorårets oppgjør inn i årets oppgjør) utgjør ca. 0,9 %, og når man vet at resultatet i frontfaget ble 2,8 %, ligger det an til å bli et moderat oppgjør. Desto viktigere blir det å få gjennomslag for kollektive lokale forhandlinger slik at lektorene i størst mulig grad får sin rettmessige andel av lønnsmidlene, sier Kristiansen.

Forhandlingene skal være sluttført innen 1. mai.

Relaterte lenker:

Relaterte dokumenter:

se mer innhold fra kategorien

Lønn
lønnsoppgjør

Flere artikler du kanskje er interessert i

Lønn
På med streikevest i Ås
De 20 medlemmene som er tatt ut i streik ved Ås vgs. rigget seg til utenfor skolen i dag. -Vi kjemper for å beholde de godt kvalifiserte lektorene i skolen. Dette er en kamp vi er svært motiverte for ...
Nyheter
Pilotstreiken rokka ved solferiane, lærarane streikar for deg og framtida di
Etter at streik råka ferien til fleire hundre tusen, trappar no me som underviser i skulen vår streik ved skulestart. Lærarstreiken handlar om langt viktigare verdiar enn Syden og sol. Me streikar for...
Lønn
Første streikedag i Bergen
I dag tok de streikende lektorlagsmedlemmene ved Bergen katedralskole på seg streikevesten. – Vi kjemper for å beholde godt faglige kvalifiserte lektorer med erfaring i skolen, sier leder i Norsk Lekt...