image-6
Lønn

Hovedoppgjøret 2018 i Oslo kommune er i gang

Norsk Lektorlag og Akademikerne krever kollektive lokale lønnsforhandlinger i Oslo.
AVRedaksjonen
11. april, 2018
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

– Oslo kommunes lønnssystem er umoderne og lite produktivt. Norsk Lektorlag krever at våre medlemmer skal omfattes av et lønnssystem med kollektive lokale forhandlinger også i Oslo kommune, sier forhandlingsansvarlig for Norsk Lektorlag i Oslo kommune, Tonje Leborg.

En fersk rapport fra Samfunnsøkonomisk Analyse, bestilt av Akademikerne, peker på at deler kommunen sliter med å beholde viktig kompetanse som er bygd opp i kommunen over tid.

– Byrådet i Oslo har en ambisjon om å bli verdens «smarteste» by. Dette målet vil de aldri nå så lenge de beholder Norges mest gammeldagse lønnssystem. Vi forventer en solid reallønnsvekst for alle våre medlemmer, etter flere moderate år. Når Norge går bedre, skal det også gjenspeiles i oppgjøret, sier leder av Akademikerne i Oslo kommune Erik Graff.

-Innføringen av kompetansekrav for undervisning og strengere inntakskrav til lektor- og lærerutdanningen er prisverdige og nødvendige tiltak. Skolesektoren må imidlertid tilby konkurransedyktig lønn om den skal klare å tiltrekke seg kompetente og faglig sterke ansatte, sier generalsekretær og forhandlingsansvarlig i Norsk Lektorlag, Otto Kristiansen.

Overheng og glidning (ettervirkning av fjorårets oppgjør inn i årets oppgjør) utgjør ca. 0,9 %, og når man vet at resultatet i frontfaget ble 2,8 %, ligger det an til å bli et moderat oppgjør. Desto viktigere blir det å få gjennomslag for kollektive lokale forhandlinger slik at lektorene i størst mulig grad får sin rettmessige andel av lønnsmidlene, sier Kristiansen.

Forhandlingene skal være sluttført innen 1. mai.

Relaterte lenker:

Relaterte dokumenter:

se mer innhold fra kategorien

Lønn
lønnsoppgjør

Flere artikler du kanskje er interessert i

Nyheter
Forventer reallønnsvekst for de ansatte i kommunene
– Kommune-Norge er helt avhengig av høyt utdannede for å levere gode tjenester. Da må vi investere i de høyt utdannede, sier leder i Akademikerne kommune Tonje Leborg.
Nyheter
Krever reallønnsvekst i staten
– Deler av staten sliter med å beholde og rekruttere høyt utdannede, og lønnsgapet mellom offentlig og privat sektor øker. Denne utviklingen må snus, sier Kari Tønnessen Nordli, leder for Akademikerne...
Nyheter
Må hindre kompetanseflukt fra Oslo kommune
– Oslo kommune trenger høyt utdannede for å levere gode tjenester. Etter år med reallønnsnedgang er det viktig at kommunen sørger for at nøkkelkompetanse ikke forsvinner til privat sektor, sier Julius...