image-5
Lektorbloggen

Frafall og yrkesretting

Kristin Halvorsen vil ha mer praksis og mindre teori på yrkesfag. Men skal yrkesfagelevene bli håndverkere eller studenter? Eller begge deler?
AVRedaksjonen
04. oktober, 2011
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

I et debattinnlegg beskriver fylkesleder i Sør-Trøndelag Lektorlag, Vemund Venn, den hybridsituasjonen han mener har oppstått yrkesfagopplæringen. Venn mener dagens ordning med felles læreplaner gjør at yrkesfagene verken kan bli tydelig yrkesforberedende fag eller rene studieforberedende fag, og at denne hybridtanken forringer kvaliteten i yrkesopplæringen.

"Kanskje vi nå er kommet dit hen at vi våger å stille spørsmålet om vi ikke skal la yrkesfag få lov til å være yrkesfag og allmennfag få lov til å være allmennfag." spør Vemund Venn i innlegget som har stått på trykk både i Klassekampen og i Adresseavisen.

Vemund Venn: Frafall og yrkesretting 

se mer innhold fra kategorien

Lektorbloggen

Flere artikler du kanskje er interessert i

Lektorbloggen
Skulen skal ikkje måtta velja mellom læremiddel og nok vaksne
For at flinke folk skal kunne gjera ein god jobb treng dei rette verktøy. I skulen vert det kalla læremiddel. Kva er konsekvensen av at lærarane manglar gode læremiddel?
Lektorbloggen
Et forsvar og en hyllest av eksamen
Elevorganisasjonen og flere politikere har i eksamen funnet en felles fiende. Men som en kloakkrotte uten venner trenger eksamen sårt et forsvar. For norske elever trenger eksamen for å få en rettferd...
Lektorbloggen
Alle eller ingen skal med
Det synes å herske en forestilling om at hvis alle elever løser hele eksamen kun i et digitalt grensesnitt, så er det universell utforming. Det er det ikke. Det gjør det også unødvendig vanskelig for ...