image-7
Lønn

Et skritt nærmere mer lokal handlefrihet

- Det er gledelig at Oslo kommune vurderer ett eller flere forsøk med lokal lønnsdannelse. Erfaring viser at mer lokal lønnsdannelse gir mulighet for økt likelønn og bidrar til å rekruttere og beholde kvalifisert arbeidskraft, sier Jan Olav Birkenhagen, forhandlingsleder for Akademikerne i Oslo kommune.
AVRedaksjonen
27. april, 2010
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

Mer lokal lønnsdannelse og økt grad av likelønn mellom privat og offentlig sektor er spesielt viktige saker for Akademikerne ved årets forhandlinger. Dagens forhandlingssystem er foreldet og tar ikke høyde for ulikheter virksomhetene imellom.

Mandag 26. april leverte Oslo kommune sitt tilbud nr. 2 i forhandlingene som startet 8. april. I tilbudet vil kommunen vurdere forsøk med lokal lønnsdannelse.

– Oslo kommune følger opp Akademikernes krav om å vurdere et mer målrettet og fleksibelt forhandlingssystem. For å rekruttere og beholde kvalifisert arbeidskraft og for å bekjempe likelønnsproblemene, må det gis et lønnsløft i offentlig sektor. Men skal pengene treffe rett, må de fordeles lokalt, sier Birkenhagen.

Ellers er Akademikerne overrasket over at Oslo kommune sår tvil om rettighetene til omsorgspersoner som ikke er kjødelig mor og far ved fødsels- og omsorgspermisjon.

– Vi forventer at Oslo kommune tilpasser språkdrakten i avtaleverket nye familiekonstellasjoner, sier Birkenhagen.

Prosess:
Oslo kommune leverte sitt 4.tilbud fredag 30.april kl 13. Lønnsforhandlingene skal være sluttført innen midnatt fredag 30. april.

Relaterte lenker:

Relaterte dokumenter:

se mer innhold fra kategorien

Lønn
lokale lønnsforhandlingerlønnsoppgjør

Flere artikler du kanskje er interessert i

Lønn
Lønnsoppgjøret i staten: Stor avstand mellom partene
– Avstanden mellom partene var så stor at vi nå er nødt til å få hjelp fra Riksmekler for å komme i mål med en ny hovedtariffavtale, sier leder i Akademikerne stat, Kari Tønnessen Nordli.
Lønn
Akademikerne bryter lønnsforhandlingene med Oslo kommune
– Kommunens tilbud var ikke godt nok, sier forhandlingsleder Erik Graff.
Lønn
Lønnsoppgjøret: Bryter forhandlingene i kommunal sektor
– Vi gikk inn i forhandlingene med et ønske om å komme til enighet, men nå trenger vi hjelp av Riksmekleren, sier Tonje Leborg, leder for Akademikerne kommune.