image-7
Lønn

Et skritt nærmere mer lokal handlefrihet

- Det er gledelig at Oslo kommune vurderer ett eller flere forsøk med lokal lønnsdannelse. Erfaring viser at mer lokal lønnsdannelse gir mulighet for økt likelønn og bidrar til å rekruttere og beholde kvalifisert arbeidskraft, sier Jan Olav Birkenhagen, forhandlingsleder for Akademikerne i Oslo kommune.
AVRedaksjonen
27. april, 2010
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

Mer lokal lønnsdannelse og økt grad av likelønn mellom privat og offentlig sektor er spesielt viktige saker for Akademikerne ved årets forhandlinger. Dagens forhandlingssystem er foreldet og tar ikke høyde for ulikheter virksomhetene imellom.

Mandag 26. april leverte Oslo kommune sitt tilbud nr. 2 i forhandlingene som startet 8. april. I tilbudet vil kommunen vurdere forsøk med lokal lønnsdannelse.

– Oslo kommune følger opp Akademikernes krav om å vurdere et mer målrettet og fleksibelt forhandlingssystem. For å rekruttere og beholde kvalifisert arbeidskraft og for å bekjempe likelønnsproblemene, må det gis et lønnsløft i offentlig sektor. Men skal pengene treffe rett, må de fordeles lokalt, sier Birkenhagen.

Ellers er Akademikerne overrasket over at Oslo kommune sår tvil om rettighetene til omsorgspersoner som ikke er kjødelig mor og far ved fødsels- og omsorgspermisjon.

– Vi forventer at Oslo kommune tilpasser språkdrakten i avtaleverket nye familiekonstellasjoner, sier Birkenhagen.

Prosess:
Oslo kommune leverte sitt 4.tilbud fredag 30.april kl 13. Lønnsforhandlingene skal være sluttført innen midnatt fredag 30. april.

Relaterte lenker:

Relaterte dokumenter:

se mer innhold fra kategorien

Lønn
lokale lønnsforhandlingerlønnsoppgjør

Flere artikler du kanskje er interessert i

Nyheter
Forventer reallønnsvekst for de ansatte i kommunene
– Kommune-Norge er helt avhengig av høyt utdannede for å levere gode tjenester. Da må vi investere i de høyt utdannede, sier leder i Akademikerne kommune Tonje Leborg.
Nyheter
Krever reallønnsvekst i staten
– Deler av staten sliter med å beholde og rekruttere høyt utdannede, og lønnsgapet mellom offentlig og privat sektor øker. Denne utviklingen må snus, sier Kari Tønnessen Nordli, leder for Akademikerne...
Nyheter
Må hindre kompetanseflukt fra Oslo kommune
– Oslo kommune trenger høyt utdannede for å levere gode tjenester. Etter år med reallønnsnedgang er det viktig at kommunen sørger for at nøkkelkompetanse ikke forsvinner til privat sektor, sier Julius...