image-8
Lønn

Et skritt nærmere mer lokal handlefrihet

- Det er gledelig at Oslo kommune vurderer ett eller flere forsøk med lokal lønnsdannelse. Erfaring viser at mer lokal lønnsdannelse gir mulighet for økt likelønn og bidrar til å rekruttere og beholde kvalifisert arbeidskraft, sier Jan Olav Birkenhagen, forhandlingsleder for Akademikerne i Oslo kommune.
AVRedaksjonen
27. april, 2010
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

Mer lokal lønnsdannelse og økt grad av likelønn mellom privat og offentlig sektor er spesielt viktige saker for Akademikerne ved årets forhandlinger. Dagens forhandlingssystem er foreldet og tar ikke høyde for ulikheter virksomhetene imellom.

Mandag 26. april leverte Oslo kommune sitt tilbud nr. 2 i forhandlingene som startet 8. april. I tilbudet vil kommunen vurdere forsøk med lokal lønnsdannelse.

– Oslo kommune følger opp Akademikernes krav om å vurdere et mer målrettet og fleksibelt forhandlingssystem. For å rekruttere og beholde kvalifisert arbeidskraft og for å bekjempe likelønnsproblemene, må det gis et lønnsløft i offentlig sektor. Men skal pengene treffe rett, må de fordeles lokalt, sier Birkenhagen.

Ellers er Akademikerne overrasket over at Oslo kommune sår tvil om rettighetene til omsorgspersoner som ikke er kjødelig mor og far ved fødsels- og omsorgspermisjon.

– Vi forventer at Oslo kommune tilpasser språkdrakten i avtaleverket nye familiekonstellasjoner, sier Birkenhagen.

Prosess:
Oslo kommune leverte sitt 4.tilbud fredag 30.april kl 13. Lønnsforhandlingene skal være sluttført innen midnatt fredag 30. april.

Relaterte lenker:

Relaterte dokumenter:

se mer innhold fra kategorien

Lønn
lokale lønnsforhandlingerlønnsoppgjør

Flere artikler du kanskje er interessert i

Lønn
Rikslønnsnemnda har ikke satt dato for KS-oppgjøret
Det er mange som lurer på når resultatet av lønnsnemnda i KS-området er klart. Svaret er at Rikslønnsnemnda ikke har satt en dato for behandling ennå, så inntil videre gjelder fortsatt den «gamle» min...
Lønn
Kritiserer begrunnelsen for tvungen lønnsnemnd
Norsk Lektorlag mener regjeringens bruk av tvungen lønnsnemnd på lærerstreiken er strid med den grunnlovfestede organisasjonsretten. Lektorlaget reagerer på at elevenes psykiske helse er vektlagt i så...
Nyheter
Ei bøn til rogalandspolitikarane: Kva med å berre auke lærarløna?
Lærarstreiken er over til glede for elevane, mens lærarane er i harnisk, fordi dei enno eit år opplever redusert kjøpekraft. No utfordrar eg rogalandspolitikarane til å ta grep og auka lærarlønna i vå...