image-9
Lønn

Enighet i lønnsoppgjøret i staten

Riksmeklingsmannens skisse ble akseptert av partene torsdag 27.mai. - Vi anser dette som et første skritt i arbeidet med å sikre offentlig sektor kvalifisert arbeidskraft, sier Curt A. Lier, forhandlingsleder i Akademikerne stat.
AVRedaksjonen
27. mai, 2010
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

Meklingsresultatet innebærer et generelt tillegg på fra kr 7100 til 21600. Det er også lagt inn ca 526 millioner til lokale forhandlinger og 584 millioner til sentrale justeringer.
 
– Det vi har kommet fram til er ingen optimal løsning, verken for å løse likelønnsproblemet eller for å rekruttere og beholde kompetansen staten trenger. Når vi likevel har valgt å akseptere, så er det fordi vi har funnet en løsning som kan være første skritt i arbeidet med å løse statens utfordringer, sier Curt A. Lier, forhandlingsleder i Akademikerne stat.
 

Relaterte lenker:

se mer innhold fra kategorien

Lønn
lønnsoppgjør

Flere artikler du kanskje er interessert i

Nyheter
Forventer reallønnsvekst for de ansatte i kommunene
– Kommune-Norge er helt avhengig av høyt utdannede for å levere gode tjenester. Da må vi investere i de høyt utdannede, sier leder i Akademikerne kommune Tonje Leborg.
Nyheter
Krever reallønnsvekst i staten
– Deler av staten sliter med å beholde og rekruttere høyt utdannede, og lønnsgapet mellom offentlig og privat sektor øker. Denne utviklingen må snus, sier Kari Tønnessen Nordli, leder for Akademikerne...
Nyheter
Må hindre kompetanseflukt fra Oslo kommune
– Oslo kommune trenger høyt utdannede for å levere gode tjenester. Etter år med reallønnsnedgang er det viktig at kommunen sørger for at nøkkelkompetanse ikke forsvinner til privat sektor, sier Julius...