image-10
Nyheter

Brudd i Oslo kommune

- Oslo kommune har i årets lønnsforhandlinger ikke tatt den sterke konkurransen om arbeidstakere med akademisk utdannelse alvorlig, sier forhandlingsleder for Akademikerne i Oslo kommune, Jan Olav Birkenhagen.
AVRedaksjonen
30. april, 2011
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

– Oslo kommune fravek allerede i sitt første tilbud prinsippet om mest mulig lokal lønnsdannelse. I tillegg var ikke kommunen villig til å legge økonomi i oppgjøret tilsvarende det i kommunesektoren for øvrig og i staten. Dette er to viktige elementer i kampen om akademisk arbeidskraft, fremholder Birkenhagen.

– Vi beklager at Oslo kommune selv brøt forhandlingene med arbeidstakersiden, og konstaterer dette faktum med undring, sier Birkenhagen.

Meklingsdato er tirsdag 24. mai med frist ved midnatt.

 

 • Relaterte dokumenter:
 •  

 • Akademikerne kommune 3.krav (30.04.2011) (pdf)
 • Akademikerne kommune 2.krav (28.04.2011) (pdf)
 • Oslo kommunes 1.tilbud (pdf)
 • Akademikerne kommune 1.krav (27.04.2011) (pdf)
 • Relaterte lenker:

  se mer innhold fra kategorien

  Flere artikler du kanskje er interessert i

  Nyheter
  Her kan du se Lektorkonferansen! Bli med på Norsk Lektorlags 25-årsjubileum
  Hvorfor ble Norsk Lektorlag stiftet? Hva har vært de viktigste kampsakene? Hva har gitt grunnlag for vekst? Meld deg på årets lektorkonferanse – vi skal feire Norsk Lektorlags 25-årsjubileum og benytt...
  Nyheter
  Rikslønnsnemnda har ikke satt dato for KS-oppgjøret
  Det er mange som lurer på når resultatet av lønnsnemnda i KS-området er klart. Svaret er at Rikslønnsnemnda ikke har satt en dato for behandling ennå, så inntil videre gjelder fortsatt den «gamle» min...
  Nyheter
  Tonje Leborg gjenvalgt som leder i Akademikerne kommune
  - Jeg er veldig glad og takknemlig for å bli valgt til en ny periode som leder for Akademikerne kommune, sier Norsk Lektorlags Tonje Leborg.