image-8
Nyheter

Brudd i Oslo kommune

- Oslo kommune har i årets lønnsforhandlinger ikke tatt den sterke konkurransen om arbeidstakere med akademisk utdannelse alvorlig, sier forhandlingsleder for Akademikerne i Oslo kommune, Jan Olav Birkenhagen.
AVRedaksjonen
30. april, 2011
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

– Oslo kommune fravek allerede i sitt første tilbud prinsippet om mest mulig lokal lønnsdannelse. I tillegg var ikke kommunen villig til å legge økonomi i oppgjøret tilsvarende det i kommunesektoren for øvrig og i staten. Dette er to viktige elementer i kampen om akademisk arbeidskraft, fremholder Birkenhagen.

– Vi beklager at Oslo kommune selv brøt forhandlingene med arbeidstakersiden, og konstaterer dette faktum med undring, sier Birkenhagen.

Meklingsdato er tirsdag 24. mai med frist ved midnatt.

 

 • Relaterte dokumenter:
 •  

 • Akademikerne kommune 3.krav (30.04.2011) (pdf)
 • Akademikerne kommune 2.krav (28.04.2011) (pdf)
 • Oslo kommunes 1.tilbud (pdf)
 • Akademikerne kommune 1.krav (27.04.2011) (pdf)
 • Relaterte lenker:

  se mer innhold fra kategorien

  Flere artikler du kanskje er interessert i

  Nyheter
  Tillitsreform i skolen: Faglig autonomi og ansvar
  Regjeringens tillitsreform er i støpeskjeen. – En tillitsreform i skolen må innebære mindre styring ovenfra slik at skolens ansatte kan konsentrere seg om kjerneoppgavene og selv bidra til kvalitetsut...
  Nyheter
  Skulen skal ikkje måtta velja mellom læremiddel og nok vaksne
  For at flinke folk skal kunne gjera ein god jobb treng dei rette verktøy. I skulen vert det kalla læremiddel. Kva er konsekvensen av at lærarane manglar gode læremiddel?
  Nyheter
  Lønnsoppgjøret i staten: Stor avstand mellom partene
  – Avstanden mellom partene var så stor at vi nå er nødt til å få hjelp fra Riksmekler for å komme i mål med en ny hovedtariffavtale, sier leder i Akademikerne stat, Kari Tønnessen Nordli.