image-9
Nyheter

Akademikerne positive til mer lokal lønn i Oslo

- Det er oppløftende at Oslo kommune nå vil utvide ordningen med å overføre grupper til et system med lokale forhandlinger ute i virksomhetene, sier Jan Olav Birkenhagen, forhandlingsleder for Akademikerne Oslo.
AVRedaksjonen
29. april, 2014
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

Tirsdag 29. april kl. 10.00 overleverte Oslo kommune tilbud nr. 3.

I 2012 ble ansatte ved Kommuneadvokaten i Oslo skilt ut fra tariffavtalen, og overført til et system med lokale forhandlinger ute i virksomheten. Nå foreslår Oslo kommune å utvide denne ordningen. Stillingene kommunen vil ta ut er leger og tannleger i Helseetaten og Sykehjemsetaten, og sjefsingeniør, sjefsarkitekt og juridisk konsulent i Plan- og bygningsetaten.

– Akademikerne ønsker at all lønnsdannelse for våre medlemmer i Oslo skal skje lokalt. Dette er slik resten av kommune-Norge har hatt det siden 2002 – og det fungerer godt. Når det er sagt, er jeg positiv til at Oslo kommune nå kommer oss et skritt i møte, sier Birkenhagen.

Akademikerne i Oslo vil tallfeste sine økonomiske krav senere i oppgjøret. Forhandlingene skal være sluttført innen 1.mai.

Relaterte lenker:

se mer innhold fra kategorien

Flere artikler du kanskje er interessert i

Nyheter
Se Lektorkonferansen 2023 her
Digitaliseringen av skolen skjøt virkelig fart under pandemien. Skjerm eller ikke skjerm? Bøker eller digitale læremidler? Hvordan kan vi sørge for at elevene trenes i grunnleggende ferdigheter, og ik...
Nyheter
Forhandlingene om hovedavtalen i kommunesektoren starter
Tillitsvalgtes rettigheter for involvering på arbeidsplassen er et viktig tema for Akademikerne i forhandlingene om ny hovedavtale i kommunesektoren.
Nyheter
Lektorlaget vil beholde eksamen i grunnskolen
– Eksamenskarakterene fra ungdomstrinnet er viktige både for den enkelte eleven og for samfunnet, sier Helle Christin Nyhuus, leder av Norsk Lektorlag. Et flertall i kvalitetsutviklingsutvalget anbefa...