image-0
Nyheter

Akademikerne positive til mer lokal lønn i Oslo

- Det er oppløftende at Oslo kommune nå vil utvide ordningen med å overføre grupper til et system med lokale forhandlinger ute i virksomhetene, sier Jan Olav Birkenhagen, forhandlingsleder for Akademikerne Oslo.
AVRedaksjonen
29. april, 2014
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

Tirsdag 29. april kl. 10.00 overleverte Oslo kommune tilbud nr. 3.

I 2012 ble ansatte ved Kommuneadvokaten i Oslo skilt ut fra tariffavtalen, og overført til et system med lokale forhandlinger ute i virksomheten. Nå foreslår Oslo kommune å utvide denne ordningen. Stillingene kommunen vil ta ut er leger og tannleger i Helseetaten og Sykehjemsetaten, og sjefsingeniør, sjefsarkitekt og juridisk konsulent i Plan- og bygningsetaten.

– Akademikerne ønsker at all lønnsdannelse for våre medlemmer i Oslo skal skje lokalt. Dette er slik resten av kommune-Norge har hatt det siden 2002 – og det fungerer godt. Når det er sagt, er jeg positiv til at Oslo kommune nå kommer oss et skritt i møte, sier Birkenhagen.

Akademikerne i Oslo vil tallfeste sine økonomiske krav senere i oppgjøret. Forhandlingene skal være sluttført innen 1.mai.

Relaterte lenker:

se mer innhold fra kategorien

Flere artikler du kanskje er interessert i

Nyheter
Tillitsreform i skolen: Faglig autonomi og ansvar
Regjeringens tillitsreform er i støpeskjeen. – En tillitsreform i skolen må innebære mindre styring ovenfra slik at skolens ansatte kan konsentrere seg om kjerneoppgavene og selv bidra til kvalitetsut...
Nyheter
Skulen skal ikkje måtta velja mellom læremiddel og nok vaksne
For at flinke folk skal kunne gjera ein god jobb treng dei rette verktøy. I skulen vert det kalla læremiddel. Kva er konsekvensen av at lærarane manglar gode læremiddel?
Nyheter
Lønnsoppgjøret i staten: Stor avstand mellom partene
– Avstanden mellom partene var så stor at vi nå er nødt til å få hjelp fra Riksmekler for å komme i mål med en ny hovedtariffavtale, sier leder i Akademikerne stat, Kari Tønnessen Nordli.