image-8
Nyheter

Akademikerne bryter lønnsoppgjøret i kommunene

Akademikerne har i dag brutt lønnsforhandlingene i hovedtariffoppgjøret i kommunal sektor. Oppgjøret går dermed til mekling. - Det økonomiske tilbudet fra KS var for dårlig. Vi får ikke en bedre skole uten at lønnsnivået for lektorer heves markert, sier forhandlingsleder Anders Kvam i Akademikerne kommune
AVRedaksjonen
30. april, 2014
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

Ikke nok
– Tilbudet fra KS til våre medlemmer er ikke nok til å få gjort noe med lektorenes dårlige lønnsutvikling de siste ti årene og vil ikke bidra til å rekruttere og beholde lektorer i skolen, sier Jon Sand, forhandlingsansvarlig i KS for Norsk Lektorlag.

Akademikernes hovedkrav i årets lønnsoppgjør i kommunal sektor er en pott på 425 millioner kroner, noe som tilsier ca 40 000 i snitt per lektor. Lektorgruppen har hatt en mindrelønnsutvikling på ca. 10 prosent de siste 10 årene.

Forhandlingsleder Kvam betegner oppgjøret som omfattende, og viser til at det er mange kompliserte spørsmål som ikke har funnet sin løsning i forhandlingene, deriblant pensjonsspørsmål og hovedavtale.

Arbeidstidsavtalen: ingen løsning
Man har heller ikke funnet en løsning for arbeidstidsavtalen for undervisningspersonalet.

– Tilbudet fra KS når det gjelder arbeidstidsavtalen, bekrefter at vi står langt fra hverandre. KS er ikke interessert i å gå inn på vår modell med undervisningsoppdrag. Derimot vil de ha økt tilstedeværelse og utvidelse av arbeidsåret. I NLLs krav som ble overlevert KS i går, har vi flere argumenter mot det KS nå krever. Vi står foran en krevende megling, sier Otto Kristiansen, forhandlingsleder i Norsk Lektorlag.

Nå går oppgjøret til megling, og meglingsfristen er satt til søndag 25.mai kl. 24.00.

Relaterte lenker:

Relaterte dokumenter:

se mer innhold fra kategorien

Flere artikler du kanskje er interessert i

Nyheter
Tillitsreform i skolen: Faglig autonomi og ansvar
Regjeringens tillitsreform er i støpeskjeen. – En tillitsreform i skolen må innebære mindre styring ovenfra slik at skolens ansatte kan konsentrere seg om kjerneoppgavene og selv bidra til kvalitetsut...
Nyheter
Skulen skal ikkje måtta velja mellom læremiddel og nok vaksne
For at flinke folk skal kunne gjera ein god jobb treng dei rette verktøy. I skulen vert det kalla læremiddel. Kva er konsekvensen av at lærarane manglar gode læremiddel?
Nyheter
Lønnsoppgjøret i staten: Stor avstand mellom partene
– Avstanden mellom partene var så stor at vi nå er nødt til å få hjelp fra Riksmekler for å komme i mål med en ny hovedtariffavtale, sier leder i Akademikerne stat, Kari Tønnessen Nordli.