image-1
Nyheter

Akademikerne bryter lønnsoppgjøret i kommunene

Akademikerne har i dag brutt lønnsforhandlingene i hovedtariffoppgjøret i kommunal sektor. Oppgjøret går dermed til mekling. - Det økonomiske tilbudet fra KS var for dårlig. Vi får ikke en bedre skole uten at lønnsnivået for lektorer heves markert, sier forhandlingsleder Anders Kvam i Akademikerne kommune
AVRedaksjonen
30. april, 2014
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

Ikke nok
– Tilbudet fra KS til våre medlemmer er ikke nok til å få gjort noe med lektorenes dårlige lønnsutvikling de siste ti årene og vil ikke bidra til å rekruttere og beholde lektorer i skolen, sier Jon Sand, forhandlingsansvarlig i KS for Norsk Lektorlag.

Akademikernes hovedkrav i årets lønnsoppgjør i kommunal sektor er en pott på 425 millioner kroner, noe som tilsier ca 40 000 i snitt per lektor. Lektorgruppen har hatt en mindrelønnsutvikling på ca. 10 prosent de siste 10 årene.

Forhandlingsleder Kvam betegner oppgjøret som omfattende, og viser til at det er mange kompliserte spørsmål som ikke har funnet sin løsning i forhandlingene, deriblant pensjonsspørsmål og hovedavtale.

Arbeidstidsavtalen: ingen løsning
Man har heller ikke funnet en løsning for arbeidstidsavtalen for undervisningspersonalet.

– Tilbudet fra KS når det gjelder arbeidstidsavtalen, bekrefter at vi står langt fra hverandre. KS er ikke interessert i å gå inn på vår modell med undervisningsoppdrag. Derimot vil de ha økt tilstedeværelse og utvidelse av arbeidsåret. I NLLs krav som ble overlevert KS i går, har vi flere argumenter mot det KS nå krever. Vi står foran en krevende megling, sier Otto Kristiansen, forhandlingsleder i Norsk Lektorlag.

Nå går oppgjøret til megling, og meglingsfristen er satt til søndag 25.mai kl. 24.00.

Relaterte lenker:

Relaterte dokumenter:

se mer innhold fra kategorien

Flere artikler du kanskje er interessert i

Nyheter
Se Lektorkonferansen 2023 her
Digitaliseringen av skolen skjøt virkelig fart under pandemien. Skjerm eller ikke skjerm? Bøker eller digitale læremidler? Hvordan kan vi sørge for at elevene trenes i grunnleggende ferdigheter, og ik...
Nyheter
Forhandlingene om hovedavtalen i kommunesektoren starter
Tillitsvalgtes rettigheter for involvering på arbeidsplassen er et viktig tema for Akademikerne i forhandlingene om ny hovedavtale i kommunesektoren.
Nyheter
Lektorlaget vil beholde eksamen i grunnskolen
– Eksamenskarakterene fra ungdomstrinnet er viktige både for den enkelte eleven og for samfunnet, sier Helle Christin Nyhuus, leder av Norsk Lektorlag. Et flertall i kvalitetsutviklingsutvalget anbefa...