Nyheter

Glad person i sola med solbriller på. Bilde.
Medlemsfordeler
Spar med sommerens medlemsfordeler
Vi har samlet medlemsfordelene som gjør at du kan få mest ut av sommeren!
Leder i Lektorlaget Helle Christin Nyhuus og kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun (Ap) foran Stortinget. Bilde.
Arbeid
Lektorlaget reddet lektortittelen
Lektorlaget har fått gjennomslag for å bevare lektortittelen. – Vi er veldig glade for at vi har blitt lyttet til i denne viktige saken, sier Helle Christin Nyhuus, leder i Lektorlaget.
image-7
Lønnsoppgjøret
Dette betyr lønnsoppgjøret i KS for deg
Lektorlagets sentralstyre har godkjent resultatet fra meklingen i tariffoppgjøret i KS. Våre medlemmer som jobber i offentlig skole, får et lønnstillegg på mellom 22.000 og 37.000 kroner etter utdanning og ansiennitet.
image-1
Lønnsoppgjøret
Tvungen lønnsnemnd: – Skuffet over motparten
– Vi gjorde det helt klart før forhandlingene startet: Vi ville forlenge en inngått avtale. Staten tvang oss i stedet ut i en konflikt vi aldri ønsket. Nå blir vi tvunget til å avslutte streiken. Vi er skuffet over motpa...
image-6
Utdanning
Fraværsgrensen tilbake på rett spor
Dagens fraværsgrense skal i all hovedsak videreføres. – Vi er svært fornøyde med at vi er blitt lyttet til, sier Lektorlagets leder Helle Christin Nyhuus.
Leder i Akademikerne stat, Kari Tønnessen Nordli. Bilde.
Lønnsoppgjøret
Akademikerne trapper opp streiken i staten: — Nå må staten forstå alvoret
– Vi streiker ikke med lett hjerte, vi vet at det får konsekvenser, men vi trapper opp streiken for å få staten til å forstå alvoret, sier leder i Akademikerne stat Kari Tønnessen Nordli.
Lønnsoppgjøret
Enighet i lønnsoppgjøret på overtid i Oslo kommune
– Det økonomiske resultatet fra meklingen vil gi medlemmene våre reallønnsvekst. Vi er glade for at vi har forbedret systemet for lokale forhandlinger for våre medlemmer og at det er satt av midler til lokale forhandling...
Lønnsoppgjøret
Meklingen i staten førte ikke frem: Akademikerne er i streik
Akademikerne er den største hovedsammenslutningen i staten. Vi vil ikke akseptere en tariffavtale som er dårligere for våre medlemmer enn avtalen vi har i dag. Vi streiker for å beholde en avtale som sikrer at utdanning...
Lønnsoppgjøret
Enighet i lønnsoppgjøret mellom Akademikerne og KS
Resultatet i lønnsoppgjøret er et stykke fra våre ambisjoner, men vi valgte å ta en ekstra runde for våre mer enn 28 000 medlemmer, sier Tonje Leborg, leder i Akademikerne kommune.