Nyheter

Helle Christin Nyhuus, leder i Lektorlaget. Bilde.
Arbeid
Regjeringen prioriterer ikke skolen
I regjeringens forslag til statsbudsjett foreslås det et fornyet kompetanseutviklingssystem, men regjeringen foreslår ingen nye kompetansekrav for undervisning. - Dette styrker ikke rekrutteringen av kvalifiserte lærere,...
Folk med streikevest utenfor Stortinget våren 2024. Bilde.
Lønnsoppgjøret
Spørsmål og svar: Statsoppgjøret i Rikslønnsnemnda
7. november behandles Akademikernes konflikt med staten i Rikslønnsnemnda. Les hva saken handler om og hva som skjer i nemnda.
image-2
Lektorbloggen
Rektorenes absurde spill om russevirkeligheten
Politisk ledelse i Innlandet har et solid faktagrunnlag for å dokumentere at å forby russesymboler og effekter på skoler er nødvendig og hensiktsmessig for å sikre et godt skolemiljø.
Helle Christin Nyhuus, leder i Lektorlaget. Bilde.
Utdanning
– Tar ikke tak i de grunnleggende problemene
Regjeringen vil ha mer praktisk læring i alle fag i 5.-10. trinn. – Da trenger vi mindre elevgrupper, kvalifiserte lærere og nok og riktig utstyr, sier Lektorlagets leder Helle Christin Nyhuus.
image-10
Medlemsfordeler
Forsikre krisene: Få forsikringsoversikten her
Familie, helse og arbeid er for de fleste grunnlaget for et godt liv, og forsikring er en stor utgift for de fleste. Sjekk at du har sikkerhetsnettet i orden og husk å bruke medlemsfordelene dine i Storebrand.
image-3
Medlemsfordeler
Så enkelt bytter du til Handelsbanken
Å bytte bank er ikke så vanskelig. For deg som har medlemsfordeler hos Handelsbanken, er prosessen både enkel og gunstig. Her er en veiledning for hvordan du bytter til Handelsbanken.
Utdanning
Undersøker om forberedelsesdel skal fjernes
Inntoget av kunstig intelligens har ført til at Utdanningsdirektoratet undersøker om forberedelsesdel til skriftlig eksamen skal fjernes. Lektorlaget inviterer medlemmer til innspillsmøte om saken.
Medlemsfordeler
Søk på Lektorstipendet
Har du lyst på inntil 15.000 kroner til faglig oppdatering og inspirasjon i ditt undervisningsfag? Søk Lektorstipendet innen 1. mars!
Om Norsk Lektorlag
Verv og vinn!
I høstens store vervekampanje kan du som verver velge mellom mange fine vervegaver, og du blir med i trekningen av reisegavekort. Kampanjen varer fra 15. august til 30. september.