image-1
Om Norsk Lektorlag

Tonje Leborg er ny leder for Akademikerne kommune

Tonje Leborg fra Norsk Lektorlag tar over ledervervet i Akademikerne kommune etter Jan Olav Birkenhagen, som går av etter seks år som leder.
AVRedaksjonen
26. oktober, 2020
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

Tonje Leborg fra Norsk Lektorlag tar over ledervervet i Akademikerne kommune etter Jan Olav Birkenhagen, som går av etter seks år som leder.

– Jeg er veldig stolt og glad over å bli valgt som leder i Akademikerne kommune. Vi har fått gjennomslag for kollektive lokale forhandlinger for de fleste av våre medlemmer. Det viktigste fremover blir å jobbe for at alle være medlemmer får det, nemlig også lektorene og alle ansatte i Oslo kommune, sier nyvalgt leder Tonje Leborg.

Leborg har vært ansatt i Lektorlaget siden 2014, og hun har sittet i Akademikerne kommune i fem år. Før det jobbet hun mange år som lektor ved Lørenskog videregående skole. Leborg har hovedfag i historie fra Universitetet i Oslo.

Erik Graff fortsetter som Oslos forhandlingsleder

Erik Graff fra Juristforbundet er gjenvalgt som nestleder i utvalget og forhandlingsleder for medlemmene i Oslo kommune. Han har vært nestleder siden 2014.

– Jeg takker for fortsatt tillit. Vi har én stor oppgave foran oss, og det er prosjektet vårt i Oslo: Lokale, kollektive forhandlinger for alle våre medlemmer i hovedstaden, sier Graff.

Jan Olav Birkenhagen fra Samfunnsviterne gjennomførte sitt siste oppgjør for Akademikerne for to uker siden. Han har ledet Akademikerne kommune i seks år og var nestleder i seks år før han ble leder.

– Tusen takk for meg! Det har både vært krevende og spennende å sitte i Akademikerne kommunes ledelse i alle disse årene, men ikke minst lærerikt å møte så mye kompetanse både i små og store saker, sier Birkenhagen.

Lønnspolitikken er viktig

Akademikerne kommune forhandler lønns- og arbeidsvilkår på vegne av rundt 3500 medlemmer i Oslo kommune, i overkant av 25 000 medlemmer som jobber i landets andre kommuner og i underkant av 1000 medlemmer som jobber i samfunnsbedrifter.

Alle medlemmene bortsett fra lektorene og de ansatte i Oslo kommune har lokale, kollektive lønnsforhandlingene i den enkelte kommune, fylkeskommune og kommunale foretak.

Erfaringene etter flere år med lokale forhandlinger er at våre medlemmer har fått en bedre lønnsutvikling etter at forhandlingene ble flyttet til den enkelte virksomhet.

Akademikerne jobber for at lektorene og de ansatte i Oslo kommune skal få forhandle lønnen sin lokalt.

Lokale forhandlinger gjør også at virksomhetene og etatene i kommunen kan bruke lønn som virkemiddel for å beholde og rekruttere viktig kompetanse, og dermed tilby gode tjenester til innbyggerne.

Foto: Eva Rose

se mer innhold fra kategorien

Om Norsk Lektorlag

Flere artikler du kanskje er interessert i

Om Norsk Lektorlag
Velkommen til Lektorlagets 18. landsmøte
I dag åpnet leder Helle Christin Nyhuus Lektorlagets 18 landsmøte.
Om Norsk Lektorlag
Se Lektorkonferansen 2023 her
Digitaliseringen av skolen skjøt virkelig fart under pandemien. Skjerm eller ikke skjerm? Bøker eller digitale læremidler? Hvordan kan vi sørge for at elevene trenes i grunnleggende ferdigheter, og ik...
Om Norsk Lektorlag
Norsk Lektorlags landsmøtesaker 2023
I slutten av november kommer over 80 delegater til Oslo for å delta på Norsk Lektorlags landsmøte.