image-7
Nyheter

Statsoppgjøret i havn – Akademikerne skuffet over liten lokalpott

- Med dette resultatet har staten svekket evnen til å konkurrere om akademisk arbeidskraft. Det ansvaret hviler tungt på regjeringen, sier forhandlingsleder for Akademikerne stat, Rikke Ringsrød.
AVRedaksjonen
29. april, 2011
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

Resultatet tilsier et prosentvis tillegg på 1,72 % fra og med lønnstrinn 53. For de under dette blir det et årlig tillegg på minimum 7000 kroner. Det avsettes kun 0,15 % til lokale forhandlinger.

– Den svært beskjedne størrelsen på den lokale potten er vi veldig skuffet over. Staten har et rekrutteringsbehov på over 20 000 nye medarbeidere i året for å opprettholde dagens nivå på tjenestetilbudet. Samtidig er konkurransen fra privat sektor sterk. Dette tar ikke regjeringen alvorlig, når det avsettes så lite til lokale forhandlinger, uttaler Ringsrød.

Den økonomiske rammen ligger oppunder 4 %. 
–  Det er noe lavere enn forventet. Trolig ender statlig sektor opp under frontfaget. Men dette er til å leve med i et år hvor vi visste det var lite penger å forhandle om, sier Ringsrød. Hun viser til at resultatet gir en reallønnsvekst for alle Akademikernes medlemmer i statlig sektor.

–  Selv om vi er glade for at det bli lokale forhandlinger i et mellomoppgjør, er vi skuffet over størrelsen på potten. Lokale forhandlinger som et lønnspolitisk virkemiddel for lokale parter blir svekket med kun 0,15 % til lokale forhandlinger, sier Nina Sandborg, Norsk Lektorlags forhandlingsansvarlige i statlig sektor.

 

Relaterte lenker:

Relaterte dokumenter:

 

      

se mer innhold fra kategorien

Flere artikler du kanskje er interessert i

Nyheter
Her kan du se Lektorkonferansen! Bli med på Norsk Lektorlags 25-årsjubileum
Hvorfor ble Norsk Lektorlag stiftet? Hva har vært de viktigste kampsakene? Hva har gitt grunnlag for vekst? Meld deg på årets lektorkonferanse – vi skal feire Norsk Lektorlags 25-årsjubileum og benytt...
Nyheter
Rikslønnsnemnda har ikke satt dato for KS-oppgjøret
Det er mange som lurer på når resultatet av lønnsnemnda i KS-området er klart. Svaret er at Rikslønnsnemnda ikke har satt en dato for behandling ennå, så inntil videre gjelder fortsatt den «gamle» min...
Nyheter
Tonje Leborg gjenvalgt som leder i Akademikerne kommune
- Jeg er veldig glad og takknemlig for å bli valgt til en ny periode som leder for Akademikerne kommune, sier Norsk Lektorlags Tonje Leborg.