image-7
Lønn

På med streikevest i Ås

De 20 medlemmene som er tatt ut i streik ved Ås vgs. rigget seg til utenfor skolen i dag. -Vi kjemper for å beholde de godt kvalifiserte lektorene i skolen. Dette er en kamp vi er svært motiverte for å ta, sier sentralstyremedlem Karoline Torkildsen.
AVRedaksjonen
17. august, 2022

Regnet tok seg en pause i dag og lettet ordentlig opp for de streikende lektorlagsmedlemmene ved Ås videregående skole. Det ble en annerledes skolestart både for de streikende og elevene som hadde sin første skoledag i dag.

-Denne kampen handler om hva slags skole vi vil at barn og unge i Norge skal ha, sier sentralstyremedlem Karoline Torkildsen som tok turen til Ås i dag for å støtte de streikende.

Ansvar for fellesskolen

Alle 20 streikende møtte før skolestart for å rigge til inngangspartiet til skolen for å synliggjøre streiken.

– Det hjelper ikke å rekruttere nye lærere og lektorer hvis man ikke klarer å beholde de kvalifiserte lektorene og lærerne som allerede jobber i skolen. KS må vise de verdsetter det store ansvaret lektorer og lærere bærer for fellesskolen, og for å utdanne barn og unge til fremtidens arbeidsliv, understreker hun.

Fra venstre sentralstyremedlem Karoline Torkildsen, tillitsvalgt ved Ås vgs. Dag Kristiansen og fylkesleder i Viken Morten Trudeng.

Norsk Lektorlag startet streikeuttak i Bergen mandag med ti medlemmer ved Bergen katedralskole. I dag var det andreuttaket som tok på streikevesten. Offisielt har Lektorlaget vært i konflikt siden 8. juni.

Hektiske dager

-En streik ved skolestart har stor effekt, sier tillitsvalgt ved Ås vgs., Dag Kristiansen.

-Ledelsen og administrasjonen har hatt hektiske dager. Arbeidsgiversiden tar antakelig lærdom av situasjonen, så de har bedre planer for skolestart, legger han til.

Norsk Lektorlag vurderer fortløpende å trappe opp streiken.

se mer innhold fra kategorien

Lønn
ksstreiktariffoppgjør

Flere artikler du kanskje er interessert i

Nyheter
Pilotstreiken rokka ved solferiane, lærarane streikar for deg og framtida di
Etter at streik råka ferien til fleire hundre tusen, trappar no me som underviser i skulen vår streik ved skulestart. Lærarstreiken handlar om langt viktigare verdiar enn Syden og sol. Me streikar for...
Lønn
Første streikedag i Bergen
I dag tok de streikende lektorlagsmedlemmene ved Bergen katedralskole på seg streikevesten. – Vi kjemper for å beholde godt faglige kvalifiserte lektorer med erfaring i skolen, sier leder i Norsk Lekt...
Lønn
Alt om streiken i KS
Skal man satse på fellesskolen, må man satse på lektorene og lærerne! Norsk Lektorlag er i streik i KS-området.