image-8
Lønn

På med streikevest i Ås

De 20 medlemmene som er tatt ut i streik ved Ås vgs. rigget seg til utenfor skolen i dag. -Vi kjemper for å beholde de godt kvalifiserte lektorene i skolen. Dette er en kamp vi er svært motiverte for å ta, sier sentralstyremedlem Karoline Torkildsen.
AVRedaksjonen
17. august, 2022

Regnet tok seg en pause i dag og lettet ordentlig opp for de streikende lektorlagsmedlemmene ved Ås videregående skole. Det ble en annerledes skolestart både for de streikende og elevene som hadde sin første skoledag i dag.

-Denne kampen handler om hva slags skole vi vil at barn og unge i Norge skal ha, sier sentralstyremedlem Karoline Torkildsen som tok turen til Ås i dag for å støtte de streikende.

Ansvar for fellesskolen

Alle 20 streikende møtte før skolestart for å rigge til inngangspartiet til skolen for å synliggjøre streiken.

– Det hjelper ikke å rekruttere nye lærere og lektorer hvis man ikke klarer å beholde de kvalifiserte lektorene og lærerne som allerede jobber i skolen. KS må vise de verdsetter det store ansvaret lektorer og lærere bærer for fellesskolen, og for å utdanne barn og unge til fremtidens arbeidsliv, understreker hun.

Fra venstre sentralstyremedlem Karoline Torkildsen, tillitsvalgt ved Ås vgs. Dag Kristiansen og fylkesleder i Viken Morten Trudeng.

Norsk Lektorlag startet streikeuttak i Bergen mandag med ti medlemmer ved Bergen katedralskole. I dag var det andreuttaket som tok på streikevesten. Offisielt har Lektorlaget vært i konflikt siden 8. juni.

Hektiske dager

-En streik ved skolestart har stor effekt, sier tillitsvalgt ved Ås vgs., Dag Kristiansen.

-Ledelsen og administrasjonen har hatt hektiske dager. Arbeidsgiversiden tar antakelig lærdom av situasjonen, så de har bedre planer for skolestart, legger han til.

Norsk Lektorlag vurderer fortløpende å trappe opp streiken.

se mer innhold fra kategorien

Lønn
ksstreiktariffoppgjør

Flere artikler du kanskje er interessert i

Lønn
Rikslønnsnemnda har ikke satt dato for KS-oppgjøret
Det er mange som lurer på når resultatet av lønnsnemnda i KS-området er klart. Svaret er at Rikslønnsnemnda ikke har satt en dato for behandling ennå, så inntil videre gjelder fortsatt den «gamle» min...
Lønn
Kritiserer begrunnelsen for tvungen lønnsnemnd
Norsk Lektorlag mener regjeringens bruk av tvungen lønnsnemnd på lærerstreiken er strid med den grunnlovfestede organisasjonsretten. Lektorlaget reagerer på at elevenes psykiske helse er vektlagt i så...
Nyheter
Ei bøn til rogalandspolitikarane: Kva med å berre auke lærarløna?
Lærarstreiken er over til glede for elevane, mens lærarane er i harnisk, fordi dei enno eit år opplever redusert kjøpekraft. No utfordrar eg rogalandspolitikarane til å ta grep og auka lærarlønna i vå...