image-6
Om Norsk Lektorlag

Nye nettsider for Norsk Lektorlag

I dag gikk Norsk Lektorlags nye nettsider på luften. En egen seksjon for ofte stilte spørsmål og en ny kalender for viktige hendelser er blant nyvinningene som skal gjøre nettsidene til et bedre verktøy i organisasjonen.
AVRedaksjonen
24. juni, 2020
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

Norsk Lektorlag har lenge jobbet med å tilby oppdatert infrastruktur for organisasjonens informasjon og nyheter. Generalsekretær Nina Sandborg kunne i dag trykke på startknappen og koble over til ny server for nye nettsider før sommerferien.

– Behovet for mer moderne nettsider er åpenbart. Jeg er glad for at vi fra i dag kan tilby medlemmene et nettsted som både er universelt utformet og er mobiltilpasset med responsiv design. Ved siden av nyhetssakene, informasjon om utdannings- og lønnspolitikk, Lektorbloggen og annet innhold vi vet medlemmene bruker, håper jeg de nye funksjonene på nettstedet kan gi god hjelp til medlemmer og tillitsvalgte, sier Sandborg.

Egen seksjon for ofte stilte spørsmål

Nettstedet er navet i organisasjonens digitale kommunikasjon. Det skal videreutvikles i tråd med behov og ønsker hos medlemmer og tillitsvalgte. Lektorlaget har prioritert en ny funksjon med et eget søk i ofte stilte spørsmål. Innholdet her vil jevnlig bli oppdatert med aktuelle spørsmål og problemstillinger Lektorlagets rådgivere får.

– Vårt mål er at medlemmer og tillitsvalgte så raskt som mulig skal få svar på spørsmål om lønn og arbeidsforhold. Vi håper de nye nettsidene vil bidra til dette. Tilbakemeldinger og forbedringsforslag er også velkomne, sier Sandborg.

Fotoprosjektet Lektoridentitet

På de nye nettsidene møter leserne også medlemmer og tillitsvalgte i Norsk Lektorlag.

– Gjennom fotoprosjektet Lektoridentitet vil Lektorlaget synliggjøre autentiske lektorer og elever, i vår kommunikasjon om norsk skole og det norske utdanningssystemet, sier kommunikasjonssjef Bjørgulv Vinje Borgundvaag.

Fotografen Eva Rose Furmyr har startet dokumentasjonen av norske lektorer og skolehverdagen i norske klasserom. Dette prosjektet skal fortsette.

Det nye nettstedet er bygget på teknologien fra WordPress, og sidene er levert av Innocode. WordPress startet som et enkelt publiseringssystem for bloggere, men har siden utviklet seg til den mest utbredte programvaren for publiseringssystemer for nettsider (CMS). I Norsk Lektorlag har kommunikasjonsrådgiver og nettredaktør Hilde Tørhaug, spesialrådgiver Wenche Bakkebråten Rasen og kommunikasjonssjef og politisk rådgiver Bjørgulv Vinje Borgundvaag ledet prosjektarbeidet med de nye nettsidene.

se mer innhold fra kategorien

Om Norsk Lektorlag

Flere artikler du kanskje er interessert i

Om Norsk Lektorlag
Helle Christin Nyhuus er ny leder i Norsk Lektorlag
Helle Christin Nyhuus ble enstemmig valgt som ny leder av Norsk Lektorlag under Norsk Lektorlags landsmøte fredag 19. november 2021.
Om Norsk Lektorlag
Rita Helgesens landsmøtetale 2021
Leder i Norsk Lektorlag Rita Helgesen åpnet landsmøtet 2021.
Om Norsk Lektorlag
Lektorkonferansen 2021: Se den her!
Fullføringsreformen legger opp til større valgfrihet og mer dybdelæring som skal føre til bedre studieforberedthet. Er det riktig oppskrift?