image-9
Lektorstudentene

Ny lederduo for Lektorstudentene

På Lektorstudentenes årsmøte i begynnelsen av juni ble Lyanne Skar-Lentze valgt som ny nasjonal leder, mens Henrik Sanne Haugli fikk fornyet tillitt som nestleder.
AVRedaksjonen
26. juni, 2020
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

Lektorstudentenes nye leder Lyanne Skar-Lentze starter på fjerdeåret på lektorutdanning i biologi og kjemi ved NMBU i Ås. Nestleder Henrik Sanne Haugli starter femteåret på lektorutdanning i samfunnsfag og KRLE/religion og etikk ved MF i Oslo. 

I resten av det nasjonale styret sitter de valgte lederne for studentlagene på sine lokale høyskoler og universiteter. 

Vant til å engasjere seg 

Lyanne forteller at hun gjerne pleide å stille til elevrådet da hun gikk på skolen.

Henrik har også erfaringer med å ta på seg verv. 

– Jeg har sittet i menighetsråd, ungdomsråd, ungdomsforum – jeg er dreven i organisasjonsarbeid, og synes det er gøy, sier han. 

Vil videreutvikle vervene 

Det er drøye to år siden Lektorstudentene valgte sin første nasjonale leder. Mens Henrik fortsetter i sitt verv, tar Lyanne over etter Henriette Sandberg som har vært leder siden mars 2019.

I løpet av det siste året har leder og andre styremedlemmer deltatt på flere konferanser og møter i regi av blant annet lektorutdanningsinstitusjonene, NOKUT og Akademikerne.

Den nye lederduoen synes det er spennende å være med på å videreutvikle organisasjonen. 

– Det er jo fortsatt ganske nytt med nasjonale lederverv, og jeg synes det er fint å få være med på å forme vervet og bidra til hva det skal bli i fremtiden. Blant annet er det jo nytt at lederen for Lektorstudentene er observatør i Sentralstyret til Norsk Lektorlag, sier Lyanne. 

Du kan lese mer om Lektorstudentenes nye lederduo i magasinet Lektorstudentene, som kommer ut ved studiestart. 

se mer innhold fra kategorien

Lektorstudentene

Flere artikler du kanskje er interessert i

Lektorstudentene
Lærerpraksis: Hvor trykker skoen?
Lektorstudentenes nestleder Natalie Woldengen holdt innlegg om praksis på NFLPs erfaringskonferanse. – Vi studenter må blant annet få mer praksis i starten av studieløpet, sier hun.
Lektorstudentene
Spar penger på medlemsfordeler til studiestart
Vi har samlet medlemsfordelene som både gjør deg klar til studiestart og gir deg mest ut av studiene.
Nyheter
Veiledning er gull for nyansatte lektorer
Som nyutdannet og nyansatt lektor anbefaler Anne Marie Brunborg å starte i jobb på våren hvis man har mulighet. – Jeg har fått en myk start og blitt møtt på en forståelsesfull måte, sier hun.