Gruppebilde av Morten Ingebrigtsen Wedege (nestleder i Naturviterne), Anne Karin Rime (Legeforeningen), Jan Inge Eidem (Samfunnsøkonomene), Håkon Kongsrud Skard (Psykologforeningen), Helle Christin Nyhuus (leder i Norsk Lektorlag) og Morten Boland Jørgensen (Econa).
Om Norsk Lektorlag

Ny leder og nytt styre i Akademikerne

Lise Lyngsnes Randeberg er valgt til leder for Akademikerne. Hun har vært konstituert i stillingen siden november 2021. Norsk Lektorlags politiske leder Helle Christin Nyhuus ble valgt inn i styret.
AVRedaksjonen
20. oktober, 2022

Foto: thomas@thomaseckhoff.no

– Jeg er glad for tilliten og synes det er et privilegium å få lede Akademikerne. Bredden og mangfoldet i medlemmenes kompetanse er det mest verdifulle vi har og et fantastisk utgangspunkt for å finne gode løsninger for samfunnet fremover, sier nyvalgt Akademiker-leder Lise Lyngsnes Randeberg.

Akademikernes 13 medlemsforeninger organiserer til sammen over 253.000 høyere utdannede med mastergrad eller mer og markerer i år 25-årsjubileum.

– Det er en glede at Akademikerne vokser raskt. Vi er et viktig interessefellesskap for alle som har eller tar høyere utdanning. Sammen med styret og medlemsforeningene vil jeg jobbe for å videreutvikle dette fellesskapet og fremme interessene til våre medlemmer, sier Randeberg.

Akademikerne jobber for et fleksibelt og trygt arbeidsliv for medlemmene, høy kvalitet i utdanning og forskning og et innovativt og bærekraftig næringsliv.

–  Norge er helt avhengig av folk med høy kompetanse for å levere gode velferdstjenester, møte klimaendringer og skape nye arbeidsplasser i årene fremover. Jeg brenner for at alle skal ha like muligheter til å ta en utdannelse, uavhengig av sosial bakgrunn, sier Randeberg.

Hun har fungert som leder av Akademikerne siden november i fjor da tidligere leder Kari Sollien gikk over i ny jobb. Det var en enstemmig valgkomité som innstilte Randeberg til ledervervet.

Randeberg har lang fartstid i Akademiker-fellesskapet og akademia. Hun har tidligere vært president i hovedorganisasjonens største forening Tekna i åtte år og vært nestleder i Akademikerne siden 2016. Samtidig er hun også professor i biomedisinsk optikk og fotonikk ved NTNU, og hun har vært med på å starte to gründerbedrifter. 

Dette er de øvrige styremedlemmene i Akademikerne for perioden 2022-2024:

  • Morten Ingebrigtsen Wedege, Naturviterne
  • Anne Karin Rime, Legeforeningen
  • Jan Inge Eidem, Samfunnsøkonomene
  • Håkon Kongsrud Skard, Psykologforeningen
  • Helle Christin Nyhuus, Lektorlaget
  • Morten Boland Jørgensen, Econa

se mer innhold fra kategorien

Om Norsk Lektorlag
organisasjon

Flere artikler du kanskje er interessert i

Om Norsk Lektorlag
Her kan du se Lektorkonferansen! Bli med på Norsk Lektorlags 25-årsjubileum
Hvorfor ble Norsk Lektorlag stiftet? Hva har vært de viktigste kampsakene? Hva har gitt grunnlag for vekst? Meld deg på årets lektorkonferanse – vi skal feire Norsk Lektorlags 25-årsjubileum og benytt...
Om Norsk Lektorlag
Tonje Leborg gjenvalgt som leder i Akademikerne kommune
- Jeg er veldig glad og takknemlig for å bli valgt til en ny periode som leder for Akademikerne kommune, sier Norsk Lektorlags Tonje Leborg.
Om Norsk Lektorlag
Meld deg inn og få tre måneder gratis medlemskap
Norsk Lektorlag har vokst fra en liten interesseorganisasjon til en fagforening med godt over 8000 medlemmer. Og flere skal vi bli! Vi feirer 25-årsjubileum med en gave til alle som melder seg inn i l...