Gruppebilde av Morten Ingebrigtsen Wedege (nestleder i Naturviterne), Anne Karin Rime (Legeforeningen), Jan Inge Eidem (Samfunnsøkonomene), Håkon Kongsrud Skard (Psykologforeningen), Helle Christin Nyhuus (leder i Norsk Lektorlag) og Morten Boland Jørgensen (Econa).
Om Norsk Lektorlag

Ny leder og nytt styre i Akademikerne

Lise Lyngsnes Randeberg er valgt til leder for Akademikerne. Hun har vært konstituert i stillingen siden november 2021. Norsk Lektorlags politiske leder Helle Christin Nyhuus ble valgt inn i styret.
AVRedaksjonen
20. oktober, 2022
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

Foto: thomas@thomaseckhoff.no

– Jeg er glad for tilliten og synes det er et privilegium å få lede Akademikerne. Bredden og mangfoldet i medlemmenes kompetanse er det mest verdifulle vi har og et fantastisk utgangspunkt for å finne gode løsninger for samfunnet fremover, sier nyvalgt Akademiker-leder Lise Lyngsnes Randeberg.

Akademikernes 13 medlemsforeninger organiserer til sammen over 253.000 høyere utdannede med mastergrad eller mer og markerer i år 25-årsjubileum.

– Det er en glede at Akademikerne vokser raskt. Vi er et viktig interessefellesskap for alle som har eller tar høyere utdanning. Sammen med styret og medlemsforeningene vil jeg jobbe for å videreutvikle dette fellesskapet og fremme interessene til våre medlemmer, sier Randeberg.

Akademikerne jobber for et fleksibelt og trygt arbeidsliv for medlemmene, høy kvalitet i utdanning og forskning og et innovativt og bærekraftig næringsliv.

–  Norge er helt avhengig av folk med høy kompetanse for å levere gode velferdstjenester, møte klimaendringer og skape nye arbeidsplasser i årene fremover. Jeg brenner for at alle skal ha like muligheter til å ta en utdannelse, uavhengig av sosial bakgrunn, sier Randeberg.

Hun har fungert som leder av Akademikerne siden november i fjor da tidligere leder Kari Sollien gikk over i ny jobb. Det var en enstemmig valgkomité som innstilte Randeberg til ledervervet.

Randeberg har lang fartstid i Akademiker-fellesskapet og akademia. Hun har tidligere vært president i hovedorganisasjonens største forening Tekna i åtte år og vært nestleder i Akademikerne siden 2016. Samtidig er hun også professor i biomedisinsk optikk og fotonikk ved NTNU, og hun har vært med på å starte to gründerbedrifter. 

Dette er de øvrige styremedlemmene i Akademikerne for perioden 2022-2024:

  • Morten Ingebrigtsen Wedege, Naturviterne
  • Anne Karin Rime, Legeforeningen
  • Jan Inge Eidem, Samfunnsøkonomene
  • Håkon Kongsrud Skard, Psykologforeningen
  • Helle Christin Nyhuus, Lektorlaget
  • Morten Boland Jørgensen, Econa

se mer innhold fra kategorien

Om Norsk Lektorlag
organisasjon

Flere artikler du kanskje er interessert i

Om Norsk Lektorlag
Velkommen til Lektorlagets 18. landsmøte
I dag åpnet leder Helle Christin Nyhuus Lektorlagets 18 landsmøte.
Om Norsk Lektorlag
Se Lektorkonferansen 2023 her
Digitaliseringen av skolen skjøt virkelig fart under pandemien. Skjerm eller ikke skjerm? Bøker eller digitale læremidler? Hvordan kan vi sørge for at elevene trenes i grunnleggende ferdigheter, og ik...
Om Norsk Lektorlag
Norsk Lektorlags landsmøtesaker 2023
I slutten av november kommer over 80 delegater til Oslo for å delta på Norsk Lektorlags landsmøte.