image-5
Lønn

Norsk Lektorlag trapper opp streiken i Fredrikstad

Norsk Lektorlag har i dag varslet et fjerde streikeuttak med til sammen 17 medlemmer. 12 av medlemmene jobber på Fredrik II videregående skole i Fredrikstad. – Det er på høy tid at KS snart viser vilje til å gjenoppta forhandlingene, sier Helle Christin Nyhuus, leder i Norsk Lektorlag.
AVRedaksjonen
06. september, 2022

Norsk Lektorlag varsler et fjerde streikeuttak. Fra 12. september er til sammen 60 medlemmer i Norsk Lektorlag i streik.

– Vi velger å ta ut tolv medlemmer på Frederik II videregående skole i Fredrikstad. I tillegg tar vi ut to til av våre medlemmer på Ås videregående skole, og tre medlemmer til ved Bergen Katedralskole, sier Helle Christin Nyhuus.

Det er allerede medlemmer i streik ved Bergen katedralskole og Ås videregående skole. Dette uttaket kommer i tillegg til de som allerede streiker ved disse skolene.

Skuffet over KS

Nyhuus mener det er skuffende at KS hittil ikke har tatt konsekvensene av streiken på alvor.

– Vi trenger nå å se en bevegelse hos KS. Vi har stor empati med alle elevene som blir rammet og ikke får den undervisningen de har krav på. Våre medlemmer skulle selvfølgelig helst undervist. Denne kampen handler om å beholde kvalifiserte lærere og lektorene i klasserommene i hele Norge, sier Nyhuus.

Tillitsvalgt ved Fredrik II Arvid Evjen Andersen er klar til å ta på seg streikevesten.

– Vi har vært lønnstapere gjennom flere år. Vi kan ikke godta at lektorer som har stått lenge i jobb, er de som nok en gang får det dårligste tilbudet i lønnsoppgjøret, sier han.

Norsk Lektorlags tidligere streikeuttak:

  • Norsk Lektorlag stemte nei til meklingsløsningen i mai og varslet streik 8. juni. 
  • Norsk Lektorlag startet streikeuttak 15. august med ti medlemmer ved Bergen katedralskole i Vestland.
  • 17. august gikk 20 medlemmer ved Ås videregående skole i Viken i streik.
  • 31. august gikk 13 medlemmer ved Byåsen videregående skole i Trøndelag i streik.

Foto: Marit Hommedal

se mer innhold fra kategorien

Lønn
ksstreik

Flere artikler du kanskje er interessert i

Lønn
Akademikerne: Lektorene og lærerne har rett til å streike
- Streik er et kraftig og legitimt virkemiddel som noen ganger er nødvendig å bruke, sier konstituert leder i Akademikerne.
Lønn
Streikeklare i Trondheim
På Byåsen videregående skole hadde 13 lektorlagsmedlemmer sin første streikedag i dag. – KS anerkjenner ikke betydningen av fagkompetanse i skolen, så derfor er vi i denne situasjonen. Vi er klare til...
Lønn
Lektorlaget varsler tredje streikeuttak
Norsk Lektorlag trapper opp streiken med et tredje uttak ved Byåsen vgs. i Trondheim. – Vi ser oss nødt til å trappe opp streiken. Beklageligvis går dette ut over elevene. Selvfølgelig skulle de som s...