image-3
Om Norsk Lektorlag

Norsk Lektorlag styrker ledelsen

Fra høsten skal første nestleder i Norsk Lektorlag Helle Christin Nyhuus frikjøpes 40% for å kunne jobbe mer for Lektorlagets medlemmer og tillitsvalgte.
AVRedaksjonen
25. juni, 2020
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

Norsk Lektorlag har lenge kun hatt politisk leder frikjøpt for å arbeide for medlemmenes politiske interesser. Da Norsk Lektorlags landsmøte i november 2019 diskuterte frikjøp av tillitsvalgte, fikk sentralstyret mandat til å vurdere mulighet for frikjøp underveis i kommende periode, innenfor rammebudsjettet.

På bildet ser du ledertrioen i Norsk Lektorlag: fra venstre Øystein Hageberg, andre nestleder, Rita Helgesen, politisk leder, og Helle Christin Nyhuus, første nestleder. Bildet er tatt på Lektorlagets landsmøte 2019. Foto av Hans Kristian Thorbjørnsen.

Vedtok raskt frikjøp av nestleder

På styremøte 11. juni vedtok sentralstyret 40% frikjøp av første nestleder for skoleåret 2020-2021. Generalsekretær Nina Sandborg er svært tilfreds med at sentralstyret så raskt etter landsmøtet har gjort vedtak i saken.

– Norsk Lektorlag fikk et tydelig signal fra landsmøtet, som sentralstyret nå har fulgt opp. Dette gir oss mer kraft både for politisk arbeid og organisasjonsutviklingsarbeid, påpeker Sandborg.

Lektorlaget får mer kapasitet

Politisk leder Rita Helgesen ser frem til tettere samarbeid med Helle Christin Nyhuus:

– Våre tillitsvalgte fortjener stor honnør for sitt engasjement og sin innsats for våre medlemmer. Med dette vedtaket får vi nå også økt kapasitet til å følge opp fylkeslagene og våre tillitsvalgte enda tettere.

Nyhuus selv er fornøyd.

– Gode lønns- og arbeidsvilkår for lektorer er viktig for å utvikle norsk skole. Jeg ser frem til å kunne bruke mer tid på Lektorlaget fra høsten av, sier Nyhuus.

Hun ledet i forrige landsmøteperiode arbeidet med å utvikle Norsk Lektorlags utdanningspolitiske program. Nå skal hun også følge opp landsmøtets vedtak om en helhetlig gjennomgang av Norsk Lektorlags politiske styringsdokumenter.

Om Helle Christin Nyhuus:

  • Nyhuus er lektor med fagene samfunnsvitenskap, mikroøkonomi og matematikk.
  • Hun er ansatt ved Drammen videregående skole der hun underviser i samfunnsfag, økonomistyring, sosialkunnskap og sosiologi og sosialantropologi.
  • Nyhuus er også fylkesleder i Buskerud Lektorlag.

se mer innhold fra kategorien

Om Norsk Lektorlag

Flere artikler du kanskje er interessert i

Om Norsk Lektorlag
Her kan du se Lektorkonferansen! Bli med på Norsk Lektorlags 25-årsjubileum
Hvorfor ble Norsk Lektorlag stiftet? Hva har vært de viktigste kampsakene? Hva har gitt grunnlag for vekst? Meld deg på årets lektorkonferanse – vi skal feire Norsk Lektorlags 25-årsjubileum og benytt...
Om Norsk Lektorlag
Tonje Leborg gjenvalgt som leder i Akademikerne kommune
- Jeg er veldig glad og takknemlig for å bli valgt til en ny periode som leder for Akademikerne kommune, sier Norsk Lektorlags Tonje Leborg.
Om Norsk Lektorlag
Meld deg inn og få tre måneder gratis medlemskap
Norsk Lektorlag har vokst fra en liten interesseorganisasjon til en fagforening med godt over 8000 medlemmer. Og flere skal vi bli! Vi feirer 25-årsjubileum med en gave til alle som melder seg inn i l...