Bilde av leder i Norsk Lektorlag, Helle Christin Nyhuus. Foto: Fartein Rudjord.
Lønn

Norsk Lektorlag bryter med KS og varsler opptrapping

Det blir ikke flere forhandlingsmøter mellom Norsk Lektorlag og KS i denne omgang. Streiken fortsetter. – Vi har hatt som mål å få til en løsning og unngå tvungen lønnsnemnd. Derfor sa vi i utgangspunktet ja til å fortsette prosessen da vi først fikk en plass ved forhandlingsbordet. Vi har nå lukket den døren, sier Helle Christin Nyhuus, leder av Norsk Lektorlag.
AVRedaksjonen
19. september, 2022

– Vi har gått inn i forhandlingene både med krav om mer penger, og virkemidler som på sikt kan bidra til at lektorer får bedre lønnsutvikling, sier Helle Christin Nyhuus, leder av Norsk Lektorlag.

Nyhuus mener dette har vært en veldig spesiell prosess.

– KS har hatt mange uker på seg til å løse denne konflikten. Beklageligvis ble vi sent invitert inn i forhandlingene og på et tidspunkt hvor trusselen for tvungen lønnsnemnd kommer stadig nærmere. Vi mente det var riktig å gjennomføre møter med KS for å se om det var noe grunnlag for å finne en løsning, sier Nyhuus.

Norsk Lektorlag har vært i streik siden 8. juni, og har per i dag 60 medlemmer i streik. Norsk Lektorlag vil varsle ny opptrapping i morgen.

– Beklageligvis så fant vi ikke noe grunnlag for at vi kunne komme til en enighet. Det er veldig synd. Dette har vært en langvarig streik. Enhver lektor som er borte fra klasserommet, bør bekymre KS, sier hun.

se mer innhold fra kategorien

Lønn
ksstreiktariffoppgjør

Flere artikler du kanskje er interessert i

Lønn
Prosessen hos riksmekler fortsetter
Norsk Lektorlag har vært i møte hos Riksmekler i dag. – For oss er det viktig å være i tydelig dialog om våre primære krav, sier Helle Christin Nyhuus, leder i Norsk Lektorlag.
Lønn
– Uvanlig grep viser hvor fastlåst streiken er
Utdanningsforbundets leder Steffen Handal har i dag offentliggjort kravet som forbundet la frem for KS i meklingen. – Dette er et svært uvanlig grep i en mekling, som også viser hvor fastlåst og kreve...
Lønn
Streiken fortsetter i fullt monn
Det er 101 dager siden Norsk Lektorlag varslet Riksmekler at vi ikke kunne godta tilbudet løsningsforslaget som lå på bordet. – Dessverre tværer KS denne streiken ut, og faren for tvungen lønnsnemd øk...