image-7
Lønn

Lektorlaget er i konflikt i KS

Norsk Lektorlag har i dag levert plassfratredelse til KS og Riksmekler og varsler streik fra 8. juni. I dette uttaket er ingen medlemmer tatt ut. – Norsk Lektorlag planlegger å trappe opp streiken ved skolestart, sier Helle Christin Nyhuus.
AVRedaksjonen
03. juni, 2022

– Våre medlemmer i KS har hatt to år med reallønnsnedgang. I tillegg er prisveksten høy. Vi mener meklers forslag til løsning ikke verdsetter kvalifiserte lektorer som har stått lenge i jobb, sier Helle Christin Nyhuus, leder i Norsk Lektorlag.

31. mai besluttet Lektorlagets sentralstyre å si nei til meklers forslag til løsning i lønnsoppgjøret i KS. Norsk Lektorlag har i dag levert plassfratredelse til KS og Riksmekler. Det betyr at vi er i streik i KS-området (alle fylker og kommuner unntatt Oslo) fra 8. juni.

For øyeblikket inneholder ikke plassfratredelsen navn på medlemmer som skal legge ned arbeidet sitt. Vi er likevel i streik som organisasjon, og streiken trappes opp ved skolestart. De som eventuelt blir tatt ut i streik, vil få tydelig beskjed om dette.

Konflikten innebærer at våre tillitsvalgte skal legge ned det vanlige samarbeidet med lokal arbeidsgiver. Tillitsvalgte får egen informasjon om streiken.

Spørsmål om streiken

Hvordan vet jeg om jeg skal streike?

Hvis du blir tatt ut i streik, får du klar og tydelig beskjed om dette fra Norsk Lektorlag.

Hvilke praktiske konsekvenser får streiken for meg som medlem i Norsk Lektorlag?

Hvis du ikke har fått klar og tydelig beskjed om at du er tatt ut i streik, skal du gå på jobb som vanlig.

Hvis du blir tatt ut i streik, får du beskjed om dette og hva du skal gjøre.

Dersom du er tillitsvalgt, skal det ikke være kontakt mellom tillitsvalgte og lokal arbeidsgiver, utover kontakt om saker som direkte angår streiken. 

Hva skjer med ferien når Lektorlaget er i streik?

Du skal ta ferie på vanlig måte.

Se også våre Ofte stilte spørsmål om streik (lenke)

Foto: Fartein Rudjord

se mer innhold fra kategorien

Lønn
kstariffoppgjør

Flere artikler du kanskje er interessert i

Lønn
Lønnsoppgjøret i Oslo: Norsk Lektorlag aksepterer
Sentralstyret i Norsk Lektorlag drøftet meklerens forslag til løsning i Oslo kommune og rådførte seg med fylkeslederne. Et samlet sentralstyre aksepterte resultatet.
Lønn
Lønnsoppgjøret i KS: Tilbudet prioriterte ikke våre medlemmer
Norsk Lektorlag avviste meklers forslag til løsning i lønnsoppgjøret i KS. Forslaget prioriterer ikke de med lang utdanning og lang ansiennitet.
Lønn
Lønnsoppgjøret i KS: Enstemmig nei fra Norsk Lektorlags sentralstyre
Sentralstyret i Norsk Lektorlag har i dag drøftet meklerens forslag til resultatet i KS og falt ned på et nei. Dette betyr at det blir streik i kommunal sektor.