image-9
Nyheter

KS-oppgjøret i havn

Norsk Lektorlag er tilfreds med at partene kom til enighet i KS-området. – Selv om vi ikke er helt fornøyd med resultatet, er det blitt noe bedre enn vi kunne ha fryktet, sier Jon Sand, Norsk Lektorlags forhandlingsansvarlige i kommunal sektor.
AVRedaksjonen
30. april, 2011
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

 –  Vi ble forespeilet en lønnsøkning på 1 % pr. 30.april 2011, men oppnådde 1,72 % for de alle fleste av våre medlemmer. Det betyr et kronebeløp på mellom ca. 7200 og 8900, sier Sand. 

Det generelle tillegget på 1,72% av den enkelte grunnlønn gis pr. 30. april 2011, og de lokale tilleggene gitt ved oppgjøret i 2010, skal flyte oppå i tariffperioden 2010-2012.

Forhandlingsleder for Akademikerne kommune, Ole Jakob Knudsen, er fornøyd med at den økonomiske rammen i KS-oppgjøret på rundt 4,3 % er noe høyere enn for både privat og statlig sektor.
 
–  Det er vi tilfreds med, men prosenten er ikke høy nok til å kunne bidra nevneverdig til å ta igjen det lønnsmessige etterslepet kommunal sektor sliter med, mener Knudsen. 

 – Dette resultatet viser at det er nødvendig for NLL`s medlemmer i undervisningssektoren å bli omfattet av et nytt forhandlingssystem. De sentrale lønnsoppgjørene gir ikke våre medlemmer en god nok lønnsutvikling, sier Sand.

Relaterte dokumenter:

se mer innhold fra kategorien

Flere artikler du kanskje er interessert i

Nyheter
Velkommen til Lektorlagets 18. landsmøte
I dag åpnet leder Helle Christin Nyhuus Lektorlagets 18 landsmøte.
Nyheter
Se Lektorkonferansen 2023 her
Digitaliseringen av skolen skjøt virkelig fart under pandemien. Skjerm eller ikke skjerm? Bøker eller digitale læremidler? Hvordan kan vi sørge for at elevene trenes i grunnleggende ferdigheter, og ik...
Nyheter
Forhandlingene om hovedavtalen i kommunesektoren starter
Tillitsvalgtes rettigheter for involvering på arbeidsplassen er et viktig tema for Akademikerne i forhandlingene om ny hovedavtale i kommunesektoren.