image-1
Nyheter

KS-oppgjøret i havn

Norsk Lektorlag er tilfreds med at partene kom til enighet i KS-området. – Selv om vi ikke er helt fornøyd med resultatet, er det blitt noe bedre enn vi kunne ha fryktet, sier Jon Sand, Norsk Lektorlags forhandlingsansvarlige i kommunal sektor.
AVRedaksjonen
30. april, 2011
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

 –  Vi ble forespeilet en lønnsøkning på 1 % pr. 30.april 2011, men oppnådde 1,72 % for de alle fleste av våre medlemmer. Det betyr et kronebeløp på mellom ca. 7200 og 8900, sier Sand. 

Det generelle tillegget på 1,72% av den enkelte grunnlønn gis pr. 30. april 2011, og de lokale tilleggene gitt ved oppgjøret i 2010, skal flyte oppå i tariffperioden 2010-2012.

Forhandlingsleder for Akademikerne kommune, Ole Jakob Knudsen, er fornøyd med at den økonomiske rammen i KS-oppgjøret på rundt 4,3 % er noe høyere enn for både privat og statlig sektor.
 
–  Det er vi tilfreds med, men prosenten er ikke høy nok til å kunne bidra nevneverdig til å ta igjen det lønnsmessige etterslepet kommunal sektor sliter med, mener Knudsen. 

 – Dette resultatet viser at det er nødvendig for NLL`s medlemmer i undervisningssektoren å bli omfattet av et nytt forhandlingssystem. De sentrale lønnsoppgjørene gir ikke våre medlemmer en god nok lønnsutvikling, sier Sand.

Relaterte dokumenter:

se mer innhold fra kategorien

Flere artikler du kanskje er interessert i

Nyheter
Her kan du se Lektorkonferansen! Bli med på Norsk Lektorlags 25-årsjubileum
Hvorfor ble Norsk Lektorlag stiftet? Hva har vært de viktigste kampsakene? Hva har gitt grunnlag for vekst? Meld deg på årets lektorkonferanse – vi skal feire Norsk Lektorlags 25-årsjubileum og benytt...
Nyheter
Rikslønnsnemnda har ikke satt dato for KS-oppgjøret
Det er mange som lurer på når resultatet av lønnsnemnda i KS-området er klart. Svaret er at Rikslønnsnemnda ikke har satt en dato for behandling ennå, så inntil videre gjelder fortsatt den «gamle» min...
Nyheter
Tonje Leborg gjenvalgt som leder i Akademikerne kommune
- Jeg er veldig glad og takknemlig for å bli valgt til en ny periode som leder for Akademikerne kommune, sier Norsk Lektorlags Tonje Leborg.