image-2
Nyheter

KS-oppgjøret i havn

Norsk Lektorlag er tilfreds med at partene kom til enighet i KS-området. – Selv om vi ikke er helt fornøyd med resultatet, er det blitt noe bedre enn vi kunne ha fryktet, sier Jon Sand, Norsk Lektorlags forhandlingsansvarlige i kommunal sektor.
AVRedaksjonen
30. april, 2011
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

 –  Vi ble forespeilet en lønnsøkning på 1 % pr. 30.april 2011, men oppnådde 1,72 % for de alle fleste av våre medlemmer. Det betyr et kronebeløp på mellom ca. 7200 og 8900, sier Sand. 

Det generelle tillegget på 1,72% av den enkelte grunnlønn gis pr. 30. april 2011, og de lokale tilleggene gitt ved oppgjøret i 2010, skal flyte oppå i tariffperioden 2010-2012.

Forhandlingsleder for Akademikerne kommune, Ole Jakob Knudsen, er fornøyd med at den økonomiske rammen i KS-oppgjøret på rundt 4,3 % er noe høyere enn for både privat og statlig sektor.
 
–  Det er vi tilfreds med, men prosenten er ikke høy nok til å kunne bidra nevneverdig til å ta igjen det lønnsmessige etterslepet kommunal sektor sliter med, mener Knudsen. 

 – Dette resultatet viser at det er nødvendig for NLL`s medlemmer i undervisningssektoren å bli omfattet av et nytt forhandlingssystem. De sentrale lønnsoppgjørene gir ikke våre medlemmer en god nok lønnsutvikling, sier Sand.

Relaterte dokumenter:

se mer innhold fra kategorien

Flere artikler du kanskje er interessert i

Nyheter
Tillitsreform i skolen: Faglig autonomi og ansvar
Regjeringens tillitsreform er i støpeskjeen. – En tillitsreform i skolen må innebære mindre styring ovenfra slik at skolens ansatte kan konsentrere seg om kjerneoppgavene og selv bidra til kvalitetsut...
Nyheter
Skulen skal ikkje måtta velja mellom læremiddel og nok vaksne
For at flinke folk skal kunne gjera ein god jobb treng dei rette verktøy. I skulen vert det kalla læremiddel. Kva er konsekvensen av at lærarane manglar gode læremiddel?
Nyheter
Lønnsoppgjøret i staten: Stor avstand mellom partene
– Avstanden mellom partene var så stor at vi nå er nødt til å få hjelp fra Riksmekler for å komme i mål med en ny hovedtariffavtale, sier leder i Akademikerne stat, Kari Tønnessen Nordli.