image-1
Nyheter

KS-oppgjøret i havn

Norsk Lektorlag er tilfreds med at partene kom til enighet i KS-området. – Selv om vi ikke er helt fornøyd med resultatet, er det blitt noe bedre enn vi kunne ha fryktet, sier Jon Sand, Norsk Lektorlags forhandlingsansvarlige i kommunal sektor.
AVRedaksjonen
30. april, 2011
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

 –  Vi ble forespeilet en lønnsøkning på 1 % pr. 30.april 2011, men oppnådde 1,72 % for de alle fleste av våre medlemmer. Det betyr et kronebeløp på mellom ca. 7200 og 8900, sier Sand. 

Det generelle tillegget på 1,72% av den enkelte grunnlønn gis pr. 30. april 2011, og de lokale tilleggene gitt ved oppgjøret i 2010, skal flyte oppå i tariffperioden 2010-2012.

Forhandlingsleder for Akademikerne kommune, Ole Jakob Knudsen, er fornøyd med at den økonomiske rammen i KS-oppgjøret på rundt 4,3 % er noe høyere enn for både privat og statlig sektor.
 
–  Det er vi tilfreds med, men prosenten er ikke høy nok til å kunne bidra nevneverdig til å ta igjen det lønnsmessige etterslepet kommunal sektor sliter med, mener Knudsen. 

 – Dette resultatet viser at det er nødvendig for NLL`s medlemmer i undervisningssektoren å bli omfattet av et nytt forhandlingssystem. De sentrale lønnsoppgjørene gir ikke våre medlemmer en god nok lønnsutvikling, sier Sand.

Relaterte dokumenter:

se mer innhold fra kategorien

Flere artikler du kanskje er interessert i

Nyheter
På med streikevest i Ås
De 20 medlemmene som er tatt ut i streik ved Ås vgs. rigget seg til utenfor skolen i dag. -Vi kjemper for å beholde de godt kvalifiserte lektorene i skolen. Dette er en kamp vi er svært motiverte for ...
Nyheter
Pilotstreiken rokka ved solferiane, lærarane streikar for deg og framtida di
Etter at streik råka ferien til fleire hundre tusen, trappar no me som underviser i skulen vår streik ved skulestart. Lærarstreiken handlar om langt viktigare verdiar enn Syden og sol. Me streikar for...
Nyheter
Første streikedag i Bergen
I dag tok de streikende lektorlagsmedlemmene ved Bergen katedralskole på seg streikevesten. – Vi kjemper for å beholde godt faglige kvalifiserte lektorer med erfaring i skolen, sier leder i Norsk Lekt...