Lektorbloggen

Godt forslag fra Solhjell

Kunnskapsminister Solhjell vil at lærerne skal ha spesialkompetanse i fagene de underviser i. Norsk Lektorlag er svært positive til forslaget.
AVRedaksjonen
06. januar, 2009
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

 – Vi ønsker at alle lærere skal ha fordypning på minst ett år (60 studiepoeng) innen de fagene de skal undervise i. Faglig fordypning er svært viktig. Fagkunnskapen må være på plass før formidlingen kan starte. Sammenhengen mellom lærerens fagkunnskaper og elevenes læringsresultater er godt dokumentert, sier leder i Norsk Lektorlag Gro Elisabeth Paulsen.

Forskningsrapporten Lærerkompetanse og elevresultater i ungdomsskolen dokumenterer at lærerens faglige kunnskaper har betydning for elevenes læring. I forhold til å ha en lærer som er adjunkt, er resultatet på nasjonale prøver 3,8 poeng bedre hvis læreren er adjunkt med opprykk og 5,6 poeng bedre hvis læreren er lektor.

 Relaterte lenker:

 

se mer innhold fra kategorien

Lektorbloggen

Flere artikler du kanskje er interessert i

Lektorbloggen
Ei bøn til rogalandspolitikarane: Kva med å berre auke lærarløna?
Lærarstreiken er over til glede for elevane, mens lærarane er i harnisk, fordi dei enno eit år opplever redusert kjøpekraft. No utfordrar eg rogalandspolitikarane til å ta grep og auka lærarlønna i vå...
Lektorbloggen
Lekser, nå igjen
Hvis en familie bestemmer at det beste for sitt barns læring og utvikling er at det ikke skal være lekser, skal det fint la seg gjøre uten at et kommunestyre trenger å vedta at alle skolens barn av de...
Lektorbloggen
På tide med en nasjonal satsing på fremmedspråk
Skal vi lære flere språk, må vi gjøre noe drastisk med språkopplæringen både i skolen og høyere utdanning.