En person bruker Kron-appen på mobilen sin. Bilde.
Medlemsfordeler

Gavekort på fond er lurt å få og enkelt å gi

Leter du etter den perfekte gaven? Et gavekort på fond vokser i verdi og passer som gave til alle store anledninger. Du som er medlem i Norsk Lektorlag har flere medlemsfordeler i investeringstjenesten Kron.
AVRedaksjonen
23. mai, 2023

Husk at du som medlem i Norsk Lektorlag har følgende medlemsfordeler når du investerer gjennom Krons investeringsapp:

  • Egen pensjonskonto og pensjonskapitalbevis med markedsledende priser
  • Rabatt på fondssparing via Kron
  • Rabatt på Individuell pensjonsparing (IPS)
  • Medlemspriser for din ektefelle/samboer/partner

Med den nye funksjonen Delt konto, kan mottakeren også dra nytte av medlemsfordelen din!

Synes du (som veldig mange andre) at det kan være vanskelig å finne en fin og personlig gave – særlig til store anledninger som bryllup og konfirmasjon? Da kan et gavekort på fond være en god idé! Det er gaven som vil fortsette å gi.

Med investeringsappen Kron tar det ikke mer enn et par minutter å ordne fondssparing i gave. Du trenger bare telefonnummeret til mottakeren – eller til en foresatt dersom mottakeren er under 18 år.

Nå er det enkelt å gi fond i gave

Før var det ganske tungvint å gi fond i gave. For å kjøpe et gavekort måtte du ofte ringe en kunderådgiver og ha fødselsnummeret til mottakeren.

For å kjøpe gavekort på fond hos Kron trenger du bare et telefonnummer – til mottakeren, eller til en foresatt dersom vedkommende er under 18 år. Det sendes ikke noen melding som ødelegger overraskelsen, men nummeret brukes til å sørge for at gaven ender hos rett person.

Minstebeløpet for å kjøpe gavekort hos Kron er 300 kroner. Etter at du har kjøpt gavekortet i Kron-appen eller på nett, får du det tilsendt på e-post. Det hele tar et par minutter.

Når du har fått gavekortet på e-post, kan du sende det videre digitalt eller skrive det ut og gi det som et vanlig gavekort. På gavekortet er det en kode som mottakeren enkelt kan løse inn i Kron-appen.

Verken mottaker eller giver av gavekortet trenger å være kunde av Kron for å bruke tjenesten. Når mottakeren løser inn gavekortet, får man valget mellom å starte fondssparing hos Kron eller overføre pengene til en fondskonto man allerede har.

Spare for barna

Å løse inn gavekortet og komme i gang med fondssparing er like enkelt som det er å kjøpe gavekortet. I Kron-appen kan mottaker enkelt velge en fondspakke, som en tilpasset og personlig spareplan satt sammen av Krons investeringseksperter – eller man kan selv velge fritt blant 500 fond.

En fin mulighet i appen er at du kan dele fondskontoen med andre. Dermed kan dere følge utviklingen sammen, noe som kan være lærerikt for de som ikke er så drevne. Delt konto-funksjonen gjør også at mottakeren kan dra nytte av medlemsrabatten på fondssparing som du som er lektorlagsmedlem har hos Kron. Barn kan få BankID fra de er 13 år, men Kron anbefaler alle å spare til barna i foreldrenes navn.

– De fleste velger å spare til barna i eget navn. Det gir større fleksibilitet, samt mer kontroll ved at du kan bestemme når barnet skal få tilgang, sier finansiell rådgiver Håvard Solheim i Kron, som er ansvarlig for utviklingen av Kron Gavekort.

Solheim legger til:

– Er det store beløp du skal gi, unngår du også problemstillingen rundt at barnet kan miste rett til stipend fra Lånekassen om formuen er over 400.000 kroner. Det er det greit å være obs på.

se mer innhold fra kategorien

Medlemsfordeler

Flere artikler du kanskje er interessert i

Medlemsfordeler
Fornøyde kunder hos Handelsbanken
I juni ble det klart at Handelsbanken blir ny medlemsbank fra 1. januar 2024. Avtalen skal gi deg som er medlem i Lektorlaget tilgang til konkurransedyktige bankbetingelser. Handelsbanken har blant la...
Medlemsfordeler
Verdien av medlemskap
Lektorlaget jobber for dine interesser i arbeidslivet. For å gjøre livet bedre også utenfor arbeidslivet, har vi gode økonomiske medlemsfordeler som du kan spare penger på.
Medlemsfordeler
Ny medlemsfordel: Gratis advokat
Gjennom fagforeningen får du hjelp og rådgivning innenfor arbeidsrettslige saker. Nå får du gjennom Akademikerne Pluss tre timer gratis skriftlig og muntlig rådgivning om andre temaer.