image-6
Lønn

Fortsatt fastlåst konflikt – streiken fortsetter

Etter to dager med forhandlinger hos Riksmekleren, brøt Norsk Lektorlag prosessen med KS søndag ettermiddag. Det betyr at streiken fortsetter. – Norsk Lektorlag beklager på det sterkeste at vi ikke klarte å komme i mål. Vi har forsøkt å være konstruktive i denne prosessen, sier Helle Christin Nyhuus, leder av Norsk Lektorlag.
AVRedaksjonen
25. september, 2022
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

– Norsk Lektorlag streiker fordi fellesskolen skal være en attraktiv arbeidsplass for erfarne lektorer. Det som ligger på bordet er dessverre ikke et gjennombrudd for den forståelsen, sier lektorlagsleder Helle Christin Nyhuus.

Norsk Lektorlag er skuffet over at det ikke er mulig å komme lenger etter 112 dager med konflikt.  
 
– Dette er en svært alvorlig situasjon, og vi beklager på det sterkeste at vi ikke klarte å komme i mål denne helgen heller. Vi opplever en arbeidsgiver som ikke har tatt denne streiken eller streikegrunnlaget alvorlig, sier Nyhuus.  

Lektorstempel

Norsk Lektorlag gikk inn i forhandlingene med et mål om å komme et steg videre fra forrige runde hos mekleren sist helg.  

– Skal Norsk Lektorlag godta et resultat, trenger vi et tydelig lektorstempel, sier Nyhuus. 

Dette betyr at streiken fortsetter. I morgen 26. september trappes streiken opp med uttak på Thor Heyerdahl videregående skole og på Ås videregående skole.  

Motiverte for streik

– Våre medlemmer er fortsatt motiverte og mener at dette er en viktig kamp for fremtidens skole. Samtidig er vi sterkt berørt av alle elever som ikke får undervisning. Dette må KS ta sin del av ansvaret for, sier Nyhuus.  

Vi streiker for å sørge for at vi har nok kvalifiserte lektorer i fellesskolen, legger hun til.  

se mer innhold fra kategorien

Lønn
ksstreiktariffoppgjør

Flere artikler du kanskje er interessert i

Nyheter
Forventer reallønnsvekst for de ansatte i kommunene
– Kommune-Norge er helt avhengig av høyt utdannede for å levere gode tjenester. Da må vi investere i de høyt utdannede, sier leder i Akademikerne kommune Tonje Leborg.
Nyheter
Krever reallønnsvekst i staten
– Deler av staten sliter med å beholde og rekruttere høyt utdannede, og lønnsgapet mellom offentlig og privat sektor øker. Denne utviklingen må snus, sier Kari Tønnessen Nordli, leder for Akademikerne...
Nyheter
Må hindre kompetanseflukt fra Oslo kommune
– Oslo kommune trenger høyt utdannede for å levere gode tjenester. Etter år med reallønnsnedgang er det viktig at kommunen sørger for at nøkkelkompetanse ikke forsvinner til privat sektor, sier Julius...