image-7
Lønn

Første streikedag i Bergen

I dag tok de streikende lektorlagsmedlemmene ved Bergen katedralskole på seg streikevesten. – Vi kjemper for å beholde godt faglige kvalifiserte lektorer med erfaring i skolen, sier leder i Norsk Lektorlag Helle Christin Nyhuus.
AVRedaksjonen
15. august, 2022

I dag pakket Norsk Lektorlags streikende opp plakater og streikevester utenfor Bergen katedralskole i Bergen sentrum. Dette er Lektorlagets første streikeuttak.

– Her er det bra stemning. Kollegaer har kommet ut med stoler og kaffe, og vi opplever en jevn strøm med folk som sier de støtter oss, sier Willem von Erpecom, fylkesleder i Norsk Lektorlag Vestland.

Han er også en av lektorene som er tatt ut i streik ved Bergen katedralskole, og forteller at elevene tar streiken med fatning.

Lønn som virkemiddel

Norsk Lektorlags leder Helle Christin Nyhuus tok turen til Bergen i dag for å støtte de streikende.

– Alle snakker om hvor viktig det er at elevene får undervisning av god kvalitet. KS må vise vilje til å bruke lønn som virkemiddel for å beholde lektorene som jobber i skolen i dag, sier Nyhuus.

Norsk Lektorlag varslet i vår at man ikke aksepterte meklers forslag til løsning i lønnsoppgjøret i KS-sektoren og har vært i konflikt siden 8. juni. Ved skolestart ble streiken trappet opp med et førsteuttak ved Bergen katedralskole.

– Denne kampen handler om å beholde godt faglige kvalifiserte lektorer med erfaring i skolen, sier Nyhuus.

Trapper opp i Ås på onsdag

Norsk Lektorlag varslet nylig at man trapper opp streiken allerede på onsdag 17. august med 20 medlemmer på Ås vgs. i Viken.

se mer innhold fra kategorien

Lønn
ksstreiktariffoppgjør

Flere artikler du kanskje er interessert i

Lønn
På med streikevest i Ås
De 20 medlemmene som er tatt ut i streik ved Ås vgs. rigget seg til utenfor skolen i dag. -Vi kjemper for å beholde de godt kvalifiserte lektorene i skolen. Dette er en kamp vi er svært motiverte for ...
Nyheter
Pilotstreiken rokka ved solferiane, lærarane streikar for deg og framtida di
Etter at streik råka ferien til fleire hundre tusen, trappar no me som underviser i skulen vår streik ved skulestart. Lærarstreiken handlar om langt viktigare verdiar enn Syden og sol. Me streikar for...
Lønn
Alt om streiken i KS
Skal man satse på fellesskolen, må man satse på lektorene og lærerne! Norsk Lektorlag er i streik i KS-området.