image-8
Lønn

Første streikedag i Bergen

I dag tok de streikende lektorlagsmedlemmene ved Bergen katedralskole på seg streikevesten. – Vi kjemper for å beholde godt faglige kvalifiserte lektorer med erfaring i skolen, sier leder i Norsk Lektorlag Helle Christin Nyhuus.
AVRedaksjonen
15. august, 2022

I dag pakket Norsk Lektorlags streikende opp plakater og streikevester utenfor Bergen katedralskole i Bergen sentrum. Dette er Lektorlagets første streikeuttak.

– Her er det bra stemning. Kollegaer har kommet ut med stoler og kaffe, og vi opplever en jevn strøm med folk som sier de støtter oss, sier Willem von Erpecom, fylkesleder i Norsk Lektorlag Vestland.

Han er også en av lektorene som er tatt ut i streik ved Bergen katedralskole, og forteller at elevene tar streiken med fatning.

Lønn som virkemiddel

Norsk Lektorlags leder Helle Christin Nyhuus tok turen til Bergen i dag for å støtte de streikende.

– Alle snakker om hvor viktig det er at elevene får undervisning av god kvalitet. KS må vise vilje til å bruke lønn som virkemiddel for å beholde lektorene som jobber i skolen i dag, sier Nyhuus.

Norsk Lektorlag varslet i vår at man ikke aksepterte meklers forslag til løsning i lønnsoppgjøret i KS-sektoren og har vært i konflikt siden 8. juni. Ved skolestart ble streiken trappet opp med et førsteuttak ved Bergen katedralskole.

– Denne kampen handler om å beholde godt faglige kvalifiserte lektorer med erfaring i skolen, sier Nyhuus.

Trapper opp i Ås på onsdag

Norsk Lektorlag varslet nylig at man trapper opp streiken allerede på onsdag 17. august med 20 medlemmer på Ås vgs. i Viken.

se mer innhold fra kategorien

Lønn
ksstreiktariffoppgjør

Flere artikler du kanskje er interessert i

Lønn
Rikslønnsnemnda har ikke satt dato for KS-oppgjøret
Det er mange som lurer på når resultatet av lønnsnemnda i KS-området er klart. Svaret er at Rikslønnsnemnda ikke har satt en dato for behandling ennå, så inntil videre gjelder fortsatt den «gamle» min...
Lønn
Kritiserer begrunnelsen for tvungen lønnsnemnd
Norsk Lektorlag mener regjeringens bruk av tvungen lønnsnemnd på lærerstreiken er strid med den grunnlovfestede organisasjonsretten. Lektorlaget reagerer på at elevenes psykiske helse er vektlagt i så...
Nyheter
Ei bøn til rogalandspolitikarane: Kva med å berre auke lærarløna?
Lærarstreiken er over til glede for elevane, mens lærarane er i harnisk, fordi dei enno eit år opplever redusert kjøpekraft. No utfordrar eg rogalandspolitikarane til å ta grep og auka lærarlønna i vå...