image-1
Lønn

Første streikedag i Bergen

I dag tok de streikende lektorlagsmedlemmene ved Bergen katedralskole på seg streikevesten. – Vi kjemper for å beholde godt faglige kvalifiserte lektorer med erfaring i skolen, sier leder i Norsk Lektorlag Helle Christin Nyhuus.
AVRedaksjonen
15. august, 2022
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

I dag pakket Norsk Lektorlags streikende opp plakater og streikevester utenfor Bergen katedralskole i Bergen sentrum. Dette er Lektorlagets første streikeuttak.

– Her er det bra stemning. Kollegaer har kommet ut med stoler og kaffe, og vi opplever en jevn strøm med folk som sier de støtter oss, sier Willem von Erpecom, fylkesleder i Norsk Lektorlag Vestland.

Han er også en av lektorene som er tatt ut i streik ved Bergen katedralskole, og forteller at elevene tar streiken med fatning.

Lønn som virkemiddel

Norsk Lektorlags leder Helle Christin Nyhuus tok turen til Bergen i dag for å støtte de streikende.

– Alle snakker om hvor viktig det er at elevene får undervisning av god kvalitet. KS må vise vilje til å bruke lønn som virkemiddel for å beholde lektorene som jobber i skolen i dag, sier Nyhuus.

Norsk Lektorlag varslet i vår at man ikke aksepterte meklers forslag til løsning i lønnsoppgjøret i KS-sektoren og har vært i konflikt siden 8. juni. Ved skolestart ble streiken trappet opp med et førsteuttak ved Bergen katedralskole.

– Denne kampen handler om å beholde godt faglige kvalifiserte lektorer med erfaring i skolen, sier Nyhuus.

Trapper opp i Ås på onsdag

Norsk Lektorlag varslet nylig at man trapper opp streiken allerede på onsdag 17. august med 20 medlemmer på Ås vgs. i Viken.

se mer innhold fra kategorien

Lønn
ksstreiktariffoppgjør

Flere artikler du kanskje er interessert i

Nyheter
Forventer reallønnsvekst for de ansatte i kommunene
– Kommune-Norge er helt avhengig av høyt utdannede for å levere gode tjenester. Da må vi investere i de høyt utdannede, sier leder i Akademikerne kommune Tonje Leborg.
Nyheter
Krever reallønnsvekst i staten
– Deler av staten sliter med å beholde og rekruttere høyt utdannede, og lønnsgapet mellom offentlig og privat sektor øker. Denne utviklingen må snus, sier Kari Tønnessen Nordli, leder for Akademikerne...
Nyheter
Må hindre kompetanseflukt fra Oslo kommune
– Oslo kommune trenger høyt utdannede for å levere gode tjenester. Etter år med reallønnsnedgang er det viktig at kommunen sørger for at nøkkelkompetanse ikke forsvinner til privat sektor, sier Julius...