image-7
Medlemsfordeler

Du kan spare mye på å bytte bank

Huseiernes rentebarometer for februar 2020 bekrefter at beste medlemskapsrente for tiden er Akademikerne i Danske Bank.
AVRedaksjonen
11. februar, 2020
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

Flere medier har i det siste skrevet om det rekordstore overskuddet i Norges største bank, DNB. Det fikk økonom Hallgeir Kvadsheim, kjent fra TV3-programmet «Luksusfellen», til å reagere. Han mener flere bør undersøke hvor mye de sparer på å bytte bank.

– Har du et boliglån på tre millioner og flytter det fra DNB, så sparer du nesten 16.000 kroner i året bare på det. Det er vesentlig mer enn å ta med matpakken av og til på jobb, sier Kvadsheim til nrk.no.

I dette eksemplet sammenlignet han DNBs utlånsrente med renten Norsk Lektorlags medlemmer kan få i Danske Bank gjennom Akademikerne pluss. 

Foreningen Huseierne påpeker også at bankbytte er svært lønnsomt. Huseiernes rentebarometer for februar 2020 bekrefter at beste medlemskapsrente for tiden er Akademikerne i Danske Bank som har 2,62 % nominell rente. Forskjellen er på 0,7 prosentpoeng. Har du et lån på to millioner kroner, blir dette 900 kroner i måneden etter skatt. Eller 10.800 kroner i året!

Organisasjonsrådgiver i Norsk Lektorlag Roger Johnsen, som selv er lektor, påpeker at det gir en ekstra trygghet at du som Akademiker-kunde slipper å forhandle med banken om rentenivået selv.

– Akademikerne pluss forhandler for 200.000 medlemmer i de ulike Akademiker-foreningene og har derfor fått en svært god avtale med Danske Bank, påpeker Johnsen. Avtalen regulerer også hvordan banken kan endre renten, sier han.

I tillegg til en av markedets beste utlånsrenter får du med Akademiker-avtalen også svært god rente på innskuddene dine.

Lektorbladet har tidligere skrevet om lektoren som sparte 2000 kroner i måneden på å flytte boliglånet ved å skifte fagforening.

Lektorer og andre med mastergrad kan søke om medlemskap i Norsk Lektorlag. Dette gir tilgang til Akademikerne pluss, som utvikler og forvalter medlemsfordeler for alle i Akademiker-fellesskapet.

se mer innhold fra kategorien

Medlemsfordeler

Flere artikler du kanskje er interessert i

Medlemsfordeler
Fornøyde kunder hos Handelsbanken
I juni ble det klart at Handelsbanken blir ny medlemsbank fra 1. januar 2024. Avtalen skal gi deg som er medlem i Lektorlaget tilgang til konkurransedyktige bankbetingelser. Handelsbanken har blant la...
Medlemsfordeler
Verdien av medlemskap
Lektorlaget jobber for dine interesser i arbeidslivet. For å gjøre livet bedre også utenfor arbeidslivet, har vi gode økonomiske medlemsfordeler som du kan spare penger på.
Medlemsfordeler
Ny medlemsfordel: Gratis advokat
Gjennom fagforeningen får du hjelp og rådgivning innenfor arbeidsrettslige saker. Nå får du gjennom Akademikerne Pluss tre timer gratis skriftlig og muntlig rådgivning om andre temaer.