image-0
Foto: iStock
Medlemsfordeler

Danske Bank trekker seg ut av det norske privatmarkedet

I dag ble det kjent at Danske Bank ønsker å gå ut av det norske privatmarkedet og jobber nå med å selge virksomheten. Du som medlem trenger ikke å foreta deg noe på nåværende tidspunkt.
AVRedaksjonen
07. juni, 2023

På kort sikt skjer det ingen endringer i samarbeidet mellom Akademikerne og Danske Bank. Akademikerne har vært, og er fortsatt, en viktig partner for Danske Bank. Avtalen som løper, gjelder uavhengig av dagens melding. 

Eventuelle endringer er for tidlig å si noe om. Typisk tar denne type prosesser lang tid, og du som medlem vil få løpende informasjon om hvordan dette eventuelt påvirker deg.

Les hele pressemeldingen fra Akademikerne Pluss her (ekstern lenke).

Spørsmål og svar om endringen:

Hvilke kunder blir berørt?
Alle kunder i personmarkedet, inkludert Private Banking.

Hva betyr dette for mitt kundeforhold i Danske Bank? 
Ingenting endres for deg som kunde nå, og du kan forvente de samme tjenestene og produktene i en lang tid fremover. Vår viktigste prioritet nå er å finne et nytt hjem for våre kunder hvor alle behov vil bli tatt vare på. Vi gir deg beskjed så snart vi vet mer.

Jeg er Akademiker-kunde, hva skjer nå?
På kort sikt skjer det ingen endringer i samarbeidet mellom Akademikerne og Danske Bank. Akademikerne har vært, og er fortsatt, en viktig partner for oss i Danske Bank. Avtalen som løper mellom oss, gjelder uavhengig av dagens utmelding.  

Trenger jeg foreta meg noe? 
Nei, du trenger ikke foreta deg noe. Ingenting endres for deg som kunde nå, og du kan forvente de samme tjenestene og produktene i en lang tid fremover. Vår viktigste prioritet nå er å finne et nytt hjem for våre kunder hvor alle behov vil bli tatt vare på. Vi gir deg beskjed så snart vi vet mer.

Jeg har nettopp søkt om boliglån hos Danske Bank, hva skjer med søknaden min?
Søknaden din vil fortsatt bli behandlet. Ingenting endres for deg som kunde nå, og du kan forvente de samme tjenestene og produktene i en lang tid fremover.

Kan jeg fortsatt betale med bankkortet mitt i Danske Bank?
Ja, du kan fortsette å betale med bankkortet ditt som normalt. Du kan forvente å bruke de samme tjenestene og produktene i en lang tid fremover.

Våkner jeg plutselig opp med nye priser?
Nei, salg av personmarkedet påvirker ikke dine priser. Ved prisendringer forholder vi oss til gjeldende varslingsfrist på 8 uker.
Vår viktigste prioritet nå er å finne et nytt hjem for våre kunder hvor alle behov vil bli tatt vare på. Vi gir deg beskjed så snart vi vet mer.

Hvor lenge før tar det Danske Bank selges?
Vi er i samtaler med mulige kjøpere, og vil gi en oppdatering på dette så snart vi vet mer.

Jeg har finansieringsbevis/nybygg/ prosjektert bolig hos dere, kan jeg fortsatt bruke dette?
Ja, det kan du. Banken opererer som normalt.
Ingenting endres for deg som kunde nå. Du kan forvente å bruke de samme tjenestene og produktene i en lang tid fremover.

Jeg har avtalt et møte, hva skjer nå?
Møtet ditt vil bli gjennomført som avtalt. Vi vil ta kontakt i henhold til avtalt møtetidspunkt. Alle bankens prosesser går som normalt.

Hva skjer med fastrenteavtalen?
Fastrenteavtalen løper som normalt. Ingenting endres for deg som kunde nå, og du kan forvente de samme tjenestene og produktene i en lang tid fremover.

Nå som Danske Bank skal selges er det vel liten grunn for meg som privatkunde å bytte bank til dere?
Vi står helt på startstreken av denne prosessen, og det er ingenting som vil endres for deg som kunde hos oss nå.
Du kan forvente de samme tjenestene og produktene i en lang tid fremover. Vår viktigste prioritering fremover vil være å finne et nytt hjem for våre kunder, der du vil bli godt ivaretatt og fortsatt ha konkurransedyktige vilkår på lik linje med det du har hos oss i dag.

Jeg skal overta en bolig, hva skjer nå?
Banken opererer som normalt.
Ingenting endres for deg som kunde nå. Du kan forvente å bruke de samme tjenestene og produktene i en lang tid fremover.

Hva skjer med mine innskudd?
Pengene dine er trygge hos oss. Banken opererer som normalt.
Ingenting endres for deg som kunde nå. Du kan forvente å bruke de samme tjenestene og produktene i en lang tid fremover.

Er Private Banking en del av denne prosessen?
Konsernet ønsker å selge all virksomhet knyttet til håndtering av personkunder, i dette inngår Private Banking. Private Banking håndterer også en del selskaper. Hvorvidt disse følger med er for tidlig å konkludere med, og vil være en naturlig dialog å ha med en potensiell kjøper.

se mer innhold fra kategorien

Medlemsfordeler

Flere artikler du kanskje er interessert i

Medlemsfordeler
Medlemsfordelene til sommerferien
Syden, storby eller hyttetur? Vi har samlet medlemsfordelene du trenger i sommerferien.
Medlemsfordeler
Norsk Lektorlag bytter fra Danske Bank til Handelsbanken
Bankskiftet skjer etter en lengre periode med sondering, anbud og forhandlinger for å finne det beste banktilbudet til foreningene tilknyttet Akademikerne Pluss.
Medlemsfordeler
Gavekort på fond er lurt å få og enkelt å gi
Leter du etter den perfekte gaven? Et gavekort på fond vokser i verdi og passer som gave til alle store anledninger. Du som er medlem i Norsk Lektorlag har flere medlemsfordeler i investeringstjeneste...