Pensjon

Kan Norsk Lektorlag beregne pensjonen min?

AUGUST, 2023

SVAR:

Norsk Lektorlag har ikke mulighet til å beregne pensjonen din. Grunnen til det er at utregningen er for komplisert, da den er avhengig av store mengder informasjon som vi ikke har tilgang til. For eksempel trenger man fullstendige inntektsopplysninger fra Skatteetaten.

NAV har tilgang til alle de relevante opplysningene for å beregne din pensjon. Det beste alternativet er derfor å logge inn på deres nettjeneste: «Din pensjon» (ekstern lenke).

Her kan du for eksempel sammenlikne dine ulike alternativer med tanke på uttakstidspunkt og uttaksgrad. I tillegg kan du ringe NAV Pensjon på 55 55 33 34. Da kommer du direkte til veiledere som til daglig jobber med rådgivning om pensjon.

Statens pensjonskasse (SPK) har også en liknende løsning på sine nettsider. Du kan logge deg inn på https://www.spk.no/ (ekstern lenke). Trykk på «beregn min pensjon» på venstre side, så får du mulighet til å logge inn med BankID. Da vil du få oversikt over mulige utbetalinger fra SPK. Du kan også ringe SPK for personlig veiledning på 22 24 15 00.

Trenger du fortsatt hjelp?

Kontakt oss