image-3
Lektorbladet

Ny generalsekretær

Nina Sandborg tar over som generalsekretær etter Otto Kristiansen 1. juli.
AVRedaksjonen
06. juni, 2018
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

(Lektorbladet nr. 3-2018)

Otto Kristiansen går av som generalsekretær i Norsk Lektorlag 30. juni. Etterfølger Nina Sandborg har tolv års erfaring fra sekretariatet i Lektorlaget, og er klar til å ta fatt på nye spennende oppgaver.

– Det er både med stor ærefrykt og ydmyket jeg overtar etter en av gründerne som har vært med på å bygge opp Norsk Lektorlag fra et par hundre lektorer, sier påtroppende generalsekretær Nina Sandborg.

Norsk Lektorlag har bare hatt én generalsekretær – Otto Kristiansen. Sandborg, som i dag er leder av juridisk kontor, ble ansatt i Norsk Lektorlag I 2006.

– Da jeg begynte i Lektorlaget, var vi tre ansatte, og det store målet var å passere 2 000 medlemmer, forteller hun, og konstaterer at organisasjonen straks passerer 6 500 medlemmer og har et sekretariat med elleve ansatte.

– Det er en takknemlig oppgave å overta en så veldrevet og ordentlig organisasjon, sier Sandborg, og trekker frem avtroppende generalsekretærs solide økonomistyring, organisasjonspolitiske teft og evne til nettverksbygging.

Styrt overgang

– Sentralstyret vedtok allerede høsten 2016 at de ønsket en styrt overgang med ny generalsekretær, og det var et sterkt ønske fra politisk ledelse å sikre kontinuiteten, og Nina Sandborg var som nestleder i sekretariatet et naturlig og trygt valg. Hun er et dyktig organisasjonsmenneske og en ryddig administrator med meget stor arbeidskapasitet, sier Otto Kristiansen. Etter tolv år i Norsk Lektorlag kjenner hun dessuten organisasjonen ut og inn, legger han til.

Norsk Lektorlag er en organisasjon som hele tiden utfordres utenfra, og som er i kontinuerlig og rask vekst. Det var derfor et behov for å bevare stabiliteten og ha minst mulig uro i overgangen til ny generalsekretær.

– Siden dette allerede var besluttet i 2016, har Otto og jeg jobbet enda tettere enn før slik at overgangen til ny ledelse skal være så sømløs som mulig. Hun mener det er viktig å bevare og foredle organisasjonen, men at det er naturlig at hun som ny leder løser oppgavene på sin måte.

(Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen)

se mer innhold fra kategorien

LektorbladetOm Norsk Lektorlag

Flere artikler du kanskje er interessert i

Lektorbladet
Den skolepolitiske dobbeltkommunikasjonen
Skolen lider under et politisk verdikompromiss mellom den venstreradikale, progressive pedagogikken og den nyliberale markedslogikken.
Lektorbladet
Lektorlaget heller mot venstre
Medlemmene i Norsk Lektorlag stemmer på klima og miljø og på venstresiden. Dette viser en fersk medlemsundersøkelse.
Lektorbladet
Det skoleåret håret mitt ble grått
Som kontaktlærer får man mange vanskelige situasjoner i fanget, og mange av dem er det helt umulig å forberede seg på.