Lektorbloggen

Norsk Lektorlags prinsipielle syn på anonym lærerevaluering

Sentralstyret i Norsk Lektorlag vedtok 25.mars et prinsippdokument knyttet til anonym lærerevaluering. Et hovedpoeng der er at arbeidsgiver ikke bør sette i gang omfattende, kollektive evalueringsordninger for å løse eventuelle problemer med enkeltlærere som ikke fungerer godt i undervisningsjobben.
AVRedaksjonen
20. mai, 2010
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

Kollektive tiltak som anonym lærerevaluering er lite egnet til å påvirke de få enkeltlærere som kommuniserer dårlig med elever, kolleger og arbeidsgiver, står det videre i prinsippdokumentet.

Leder i Møre og Romsdal Lektorlag, Olav S.Myklebust, uttalte nylig til Sunnmørsposten at ordningen som nå innføres i Møre og Romsdal fylke er en blindveg.

Relaterte lenker:

Relaterte dokumenter:

 

se mer innhold fra kategorien

Lektorbloggen

Flere artikler du kanskje er interessert i

Lektorbloggen
Pilotstreiken rokka ved solferiane, lærarane streikar for deg og framtida di
Etter at streik råka ferien til fleire hundre tusen, trappar no me som underviser i skulen vår streik ved skulestart. Lærarstreiken handlar om langt viktigare verdiar enn Syden og sol. Me streikar for...
Lektorbloggen
Lønna er ikkje det ho ein gong var  
Artikkelen til Jon Hustad, «Lektoren er ikkje det han ein gong var», gir blod på tann til lektorar som har varsla opptrapping av skulestreiken til hausten. Noko har gått frykteleg gale når ein lektor ...
Lektorbloggen
Skulen skal ikkje måtta velja mellom læremiddel og nok vaksne
For at flinke folk skal kunne gjera ein god jobb treng dei rette verktøy. I skulen vert det kalla læremiddel. Kva er konsekvensen av at lærarane manglar gode læremiddel?