Akademikerne kom til enighet i tariffoppgjøret med staten onsdag kveld.
Den økonomiske rammen for oppgjøret landet på 4,4 prosent. Fordelingen av alle lønnsmidlene skjer ute i de enkelte virksomhetene gjennom lokale, kollektive forhandlinger.
– For oss er det viktig at det er de lokale partene som fordeler pengene. Vår avtale er det beste verktøyet for å sikre at utdanning gir uttelling, og er nødvendig for at staten skal beholde og rekruttere høyt utdannede, sier Nordli.
Akademikerne er den største hovedsammenslutningen i staten og forhandler på vegne av i overkant av 45 000 høyt utdannede.
Lokale, kollektive forhandlinger
Akademikerne har siden 2016 hatt kun lokale kollektive forhandlinger i staten.
– Dette systemet lønner seg for medlemmene og for samfunnet. Statens virksomheter må kunne bruke lønn som et personalpolitisk virkemiddel for å sikre seg den kompetansen de trenger, sier Nordli.
Advokat Marianne Lindmark Pedersen har deltatt i Akademiker stats forhandlingsdelegasjon på vegne av Lektorlaget.
Vi er fornøyd at vi får alle midler lagt ut til lokale lønnsforhandlinger, spesielt i UH sektoren hvor det kuttes ned er det viktig å kunne bruke lønn som et middel for å beholde kritisk kompetanse.
Nå skal de lokale partene forhandle om fordelingen av 3,3 prosent per 1. mai. Forhandlingene skal være ferdige innen 31. oktober 2025