En lektor står foran en klasse med oppgaver i fransk på en prosjektor. Bilde.
Kurs

Digitalt krasjkurs: Dette må du vite når du skal jobbe som lektor

Lektorlagets digitale krasjkurs for lektorstudenter og nyutdannede lektorer gir deg en rask innføring i temaer du bør kjenne til når du skal jobbe som lektor. Det passer både for studenter som skal/er i praksis eller som skal ut i sin første lektorjobb, og for lektorer som fortsatt er ganske nye i arbeidslivet.
18.
oktoberkl 16.30

Program:

Praksissjokket: Hva kan du forvente når du skal ut i praksis under studiet, og er forskjellen stor fra praksisperiodene til det som venter deg som nyutdannet nyansatt? Leder i Lektorstudentene Andreas Halvorsrud, femteårsstudent fra Universitetet i Bergen, gir tips og råd for å få en best mulig praksisperiode.

Nyansatt: Tiden fra student til arbeidsliv går fort, og mange jobber også mens de studerer. Tidligere leder av Lektorstudentene Anne Marie Brunborg begynte å jobbe på Hovedgården ungdomsskole i mai. Hun deler sin ferske erfaring om hvordan overgangen fra student til arbeidslivet har vært. Hva kunne hun ønske hun hadde blitt mer forberedt på?

Gode tips fra forhandlingssjefen: Til slutt vil Lektorlagets forhandlingssjef Tonje Leborg gi gode råd til nyansatte og de som forbereder seg til arbeidslivet. Hvilke forventninger skal du ha til lønn? Kan du påvirke lønnen din? Hvilke rettigheter har du når det gjelder vikartimer? Hvor finner du avtalene som styrer alt dette? Hvem kan du snakke med om hvilke rettigheter du har?

Kurset holdes digitalt 18. oktober kl. 16.30–17.30.

Du som er medlem i Lektorstudentene eller er ordinært medlem første året i arbeid, får en invitasjon i nyhetsbrev med påmeldingsinformasjon.

Savner du påmeldingsinformasjon, send en epost til ht@norsklektorlag.no.

Bli med på kurs

Meld deg på det digitale kurset her.
Påmelding